Διαδηλωτές στις ΗΠΑ αποτρέπουν πλιάτσικο και περιφρουρούν τον αγώνα τους (VIDEO)

Η έννοια της περιφρούρησης είναι κυρίως πολιτική -όχι οργανωτική- και το δείχνουν στην πράξη οι εικόνες που φτάνουν από τη Νέα Υόρκη.

Μπορεί το κίνημα που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ να είναι αυθόρμητο, με υποτυπώδη οργάνωση και χωρίς ομάδες περιφρούρησης, σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει στις δικές μας διαδηλώσεις, αλλά η έννοια της περιφρούρησης είναι κυρίως πολιτική -όχι οργανωτική- και το δείχνουν στην πράξη οι εικόνες που φτάνουν από τη Νέα Υόρκη.

Το πλήθος κινείται οργισμένο προς ένα πολυκατάστημα Target και φαίνεται πως έχει διάθεση να σπάσει τις βιτρίνες και να προχωρήσει σε πλιάτσικο.Τότε όμως μια ομάδα διαδηλωτών μπαίνει μπροστά, με αποφασιστικότητα, και το αποτρέπει. Κουνούν τα κεφάλια τους και φωνάζουν προς όσους έχουν βίαιες επιθέσεις “όχι”, “όχι γαμώτο”, ενώ κάποιοι βάζουν μπροστά τα σώματά τους, ανοίγοντας τα χέρια τους.  Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί, αλλά δύσκολα θα βρει ποτέ θέση σε κάποιο δελτίο ειδήσεων.

Οι πιο συνειδητοποιημένοι διαδηλωτές γνωρίζουν καλά πως το πιο σημαντικό δεν είναι να ξεθυμάνει η οργή με τέτοιες κινήσεις, αλλά να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και να μην δώσουν πατήματα για να σπιλωθεί και να συκοφαντηθεί, ως προς τις προθέσεις του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: