Διαδήλωση με αποστάσεις ασφαλείας κατά του Νετανιάχου στο Ισραήλ

Περίπου 2000 άνθρωποι στο Τελ Αβίβ διαδήλωσαν σε πλατεία τηρώντας αποστάσεις περίπου δύο μέτρων μεταξύ τους, με βασικό αίτημα να φύγει από την εξουσία ο Νετανιάχου.

Η χθεσινή διαδήλωση κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δεν είχε ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, είναι ωστόσο αξιοπρόσεκτη επειδή αποτελεί την πρώτη αντίστοιχης μαζικότητας διαδήλωση που τηρεί μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Περίπου 2000 άνθρωποι στο Τελ Αβίβ διαδήλωσαν σε πλατεία τηρώντας αποστάσεις περίπου δύο μέτρων μεταξύ τους, με βασικό αίτημα να φύγει από την εξουσία ο Νετανιάχου. Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω φέισμπουκ, από το κίνημα της “Μαύρης σημαίας”, σαν αυτές που κρατούσαν οι διαδηλωτές. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν “Αφήστε τη δημοκρατία να νικήσει”, ενώ κάποιοι είχαν γράψει στις προστατευτικές τους μάσκες “Νετανιάχου εγκληματία”, αναφερόμενοι στην επερχόμενη δίκη του πρωθυπουργού για υποθέσεις διαφθοράς, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του.

Ο Νετανιάχου και η συμμαχία του είχαν κατορθώσει να επικρατήσουν και πάλι στις πρόσφατες εκλογές στη χώρα, ωστόσο όχι με την απαραίτητη πλειοψηφία. Αρχικά ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντς απέκλειε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πρωθυπουργό, ωστόσο ο πρώην στρατηγός άλλαξε γνώμη, “λόγω της σοβαρότητας της κρίσης του κορονοϊού”, όπως δήλωσε. Η απόφασή του προκάλεσε έντονη κριτική από τους ψηφοφόρους του, αλλά και στο εσωτερικό της “Μπλε και λευκής” συμμαχίας που ηγούνταν, η οποία διαλύθηκε.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, παρότι ο Γκαντς δεν ανταποκρίθηκε στην προθεσμία που του είχε τεθεί από τον πρόεδρο της χώρας.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: