Διαδικτυακή Συνάντηση ΚΚΕ – ΚΚ Κούβας: Επιβεβαίωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και συνεργασίας

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο οργανώσεων και αντάλλαξαν απόψεις για επίκαιρα ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και οι συνέπειές της στην υγεία και την οικονομία των δύο χωρών.

Ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, πραγματοποίησε ψηφιακή συνάντηση με τον Χουάν Κάρλος Μαρσάν Αγκιλέρα, αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας. Από ελληνικής πλευράς ήταν συνοδευόμενοι από τον Άρη Ευαγγελίδη, επικεφαλής Λατινικής Αμερικής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ και από κουβανικής πλευρά η Ileana Hernandez, υπεύθυνη για την Ευρώπη για το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας, η Σύλβια Κολούνγκα, αξιωματούχος του τμήματος και η πρεσβευτής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Κούβα στην Ελλάδα, Zelmys Maria Dominguez Cortina.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο οργανώσεων και αντάλλαξαν απόψεις για επίκαιρα ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και οι συνέπειές της στην υγεία και την οικονομία των δύο χωρών. Ο Μαρσάν αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κούβας για διάσωση ζωών, τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας, τη χρήση εξελίξεων της επιστήμης και της βιοτεχνολογίας στην Κούβα, εν μέσω της κλιμάκωσης του εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού εμπάργκο που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο νησί, στα μέτρα για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία παρά τις δυσκολίες και τα βασικά βήματα που εκτελούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Έλληνας κομμουνιστής ευρωβουλευτής επανέλαβε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς την Κούβα και τόνισε την ισχυρή αντίθεση του κόμματος κατά του εμπάργκο, εξήγησε τις ενέργειες που έγιναν για τη στήριξη της Κούβας καθώς και την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Μαρσάν ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την άνευ όρων φιλία και αλληλεγγύη προς την Κουβανική Επανάσταση, τις ενέργειες που έγιναν για την υποστήριξη της Κούβας σε πολλαπλά φόρα, όπως στην Ελληνική Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο, ως στήριξη στο αίτημα της ελληνικής επιτροπής για την απονομή του βραβείου Νόμπελ στην κουβανική διεθνιστική μπριγάδα αλληλεγγύης Henry Reeve, μεταξύ άλλων εξαίρετων ενεργειών.

Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν την κοινή βούληση να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο κομμάτων και των λαών τους, καθώς και να συνεχίσουν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τη διατήρηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας σε  θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: