“Δεν υπάρχει Στάλιν για εσάς” – Διαμαρτυρία για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση στη Ρωσία.

H κυβέρνηση Πούτιν καταργεί τα “σταλινικά” όρια συνταξιοδότησης και διαδηλωτές στη Ρωσία δίνουν με πανό πληρωμένη απάντηση σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Την ώρα που η Ρωσία κινείται σε ρυθμούς μουντιάλ, υπάρχει και μια μερίς που αντιστέκεται, όπως θα έλεγε κι ο Λογοθετίδης. Και πιο συγκεκριμένα αντιστέκεται στη σταδιακή αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, το οποίο μετά από πολύχρονες συζητήσεις αποφασίστηκε -διόλου τυχαία – εν μέσω παγκοσμίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Στη συγκέντρωση Ρώσων κομμουνιστών κατά της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης ξεχώρισε αυτό το στιγμιότυπο, που αλιεύσαμε από το facebook:

“Δεν υπάρχει Στάλιν για εσάς” αναφέρει ένα από τα πανό, πάνω από την εικόνα του ιστορικού Σοβιετικού ηγέτη. Ίσως βέβαια αδικούν κάπως τους ιθύνοντες της καπιταλιστικής Ρωσίας. Στάλιν και ΕΣΣΔ υπάρχουν για την ρωσική κυβέρνηση, όταν συμβάλλουν με επιλεκτική εργαλειοποίηση του σοβιετικού παρελθόντος στη δημιουργία ενός αφηγήματος για τη σπουδαία ιστορία του ρωσικού έθνους, έτσι αταξικά και αόριστα. Δεν υπάρχει όμως όταν αφορά τις  κατακτήσεις που από τότε είχε θεσπίσει για το ρωσικό και όλους τους τότε σοβιετικούς λαούς, όταν ξηλώνουν  μια από τις τελευταίες από εκείνες που επιβίωσαν της αντεπανάστασης, δηλαδή τα όρια ηλικίας που ίσχυαν απαράλλαχτα από το 1928. Γιατί κάποιοι δεν έχουν ούτε το Στάλιν, ούτε και το Θεό τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: