“Δεν μπορούν να μας φοβίσουν!” – Το ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλλει την εκστρατεία διώξεων σε βάρος του από την κυβέρνηση Μαδούρο

Η ΚΕ του ΚΚΒ καθιστά υπεύθυνο τον Μαδούρο, πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, για οποιαδήποτε πράξη που παραβιάζει ή πληγώνει τα νόμιμα πολιτικά δικαιώματα του ΚΚΒ και κατά συνέπεια διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει όλες τις πολιτικές και δικαστικές πράξεις για την υπεράσπισή της.

Τη συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης και φίμωσης σε βάρος των μελών του καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα, με δήλωσή του που κοινοποίησε στα αδελφά κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα. Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερα μετά την απόφαση του ΚΚΒ να κατέλθει εκλογικά με αυτόνομο πόλο, έχει ξεκινήσει, τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές, στις οποίες η “Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική”, η συμμαχία που συνέπηξε το ΚΚΒ με άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις, δε συμμετείχε με ισότιμη προβολή, μια προσπάθεια αποκλεισμού των κομμουνιστών από τη δημόσια σφαίρα και τα ΜΜΕ, αλλά και η προσπάθεια να ταυτιστεί η κριτική τους στην σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του κυβερνώντος κόμματος με την υπονομευτική δράση του ευρωαμερικανικού ιμπεριαλισμού. Η δήλωση φέρει προ των ευθυνών του τον πρόεδρο Μαδούρο, προειδοποιώντας πως το ΚΚΒ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την δράση του ενάντια σε κάθε εμπόδιο.

Το ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλει εκστρατεία επιθέσεων ενάντια σε μέλη του

Το ΚΚΒ υποδεικνύει τον Μαδούρο και τον Χόρχε Ροντρίγκες ως υπεύθυνους πίσω από την επιχείρηση διώξεων ενάντια στους κομμουνιστές

Την περασμένη Τετάρτη η ΚΕ του ΚΚΒ κατήγγειλε μια εκστρατεία επιθέσεων που εξαπολύονται ενάντια στα μέλη της.

Αυτές βεβαιώνουν πως οι δηλώσεις του Μαδούρο επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στο κυβερνών κόμμα και την κοινωνία της Βενεζουέλας το μίσος ενάντια στις πολιτικές δραστηριότητες του κόμματος με έμβλημα τον κόκκινο κόκορα.

Αυτή η παράλογη εκστρατεία τύπου “ψευδώς θετικό” είναι η απάντηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο μπροστά στη συνεπή καταγγελία του κόμματός μας ενάντια στην πολιτική συμφιλίωσης, παράδοσης και συνθηκολόγησης με τις ελίτ, που η εθνική κυβέρνηση, τμήματα της δεξιάς αντιπολίτευσης και η βασική επιχειρηματική ένωση της χώρας που εκπροσωπείται από την Φεντεκάμαρας, προωθούν ως μορφή υπέρβασης της οξείας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ταλανίζει το λαό της Βενεζουέλας, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι κομμουνιστές καλούν τον λαό της Βενεζουέλας να μην πάρει μέρος σε αυτή την εκστρατεία και να καταγγείλει αυτή τη δράση που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία.

Όλη η δήλωση.

Η ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας απορρίπτει και καταδικάζει με όλη την ιδεολογική, πολιτική και ηθική δύναμη του δυναμικού της-των μελών της: τη δυσφημιστική εκστρατεία επιθέσεων που εξαπολύθηκε ενάντια στην ιστορική οργάνωση των Βενεζουελάνων κομμουνιστών, που ο μαρξιστικός-λενινιστικός και αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας τους διακηρύχθηκε πριν από 90 χρόνια -που συμπληρώνονται στις 5 Μάρτη.

Οι σιβυλλικές δηλώσεις διά στόματος του εθνικού κυβερνήτη Νικολάς Μαδούρο Μόρος, έχουν ως ξεκάθαρο πολιτικό στόχο να καλλιεργήσουν στις γραμμές του PSUV και την κοινωνία της Βενεζουέλας, το μίσος ενάντια στα μέλη μας και να δημιουργήσουν έτσι τις συνθήκες για να επιχειρήσουν το πολιτικό λιντσάρισμα της οργάνωσής μας, προωθώντας μέσα από τα εθνικά ΜΜΕ μια ταπεινωτική καμπάνια απαξίωσης που οξύνει αισθήματα μίσους ενάντια στην πολιτική δράση του ΚΚ Βενεζουέλας, του οποίου τα δικαιώματα θεμελιώνονται στο κράτος δικαίου και τις εγγυήσεις που προσφέρει το Σύνταγμα και οι νόμοι της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Η Κεντρική Επιτροπή, (σε έκτακτή σύσκεψη με όλα τα μέλη της, βασικά και αναπληρωματικά), θεωρεί εξαιρετικής βαρύτητας τα γεγονότα που συνδέουν δημόσια τον εθνικό κυβερνήτη με αυτή την εκστρατεία επιθέσεων ενάντια στο ΚΚΒ, που ο αφηγηματικός άξονάς του επικεντρώνεται, αρχής γενομένης από τον κακεντρεχή και χειριστικό λόγο του πολίτη Χόρχε Ροντρίγκες Γκόμεζ, προέδρου της Εθνικής Βουλής, ενάντια στο πρόσωπο του αγαπητού μας συντρόφου Όσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ, υποδεικνύοντας υποτιθέμενη σύνδεση μεταξύ της δικής μας οργάνωσης και των σχεδίων αποσταθεροποίησης του αμερικάνικου-ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, που η οργάνωσή μας τους καταγγέλλει συνεχώς σε κάθε ευκαιρία, με δηλώσεις, βασικά ντοκουμέντα, το έντυπο “Tribuna Popular” και στο διεθνές πεδίο σε διάφορους οργανισμούς και φορείς όπου δρούμε.

Αυτή η ανόητη εκστρατεία, τύπου “ψευδώς θετικού” είναι η απάντηση του προέδρου Μαδούρο απέναντι στη συνεχή καταγγελία του κόμματός μας ενάνια στην πολιτική συμφιλίωσης, παράδοσης και συμφωνίας με τις ελίτ, που η εθνική κυβέρνηση, τομείς της δεξιάς αντιπολίτευσης και ο βασικός επιχειρηματικός σύνδεσμος της χώρας, που εκπροσωπείται από την Φεντεκάμαρας, προωθούν ως τρόπο υπέρβασης της οξείας οικονομικής – κοινωνικής κρίσης που ταλανίζει τον βενεζουελάνικο λαό.

Δεν μπορούν να φοβίσουν το ΚΚΒ, δεν εξαγοράζεται. Η ουσιαστική του δύναμη εδράζεται στη συνείδηση των ανθρώπων που το αποτελούν- στελεχώνουν. Και δεν μπορούν να το κάνουν να σωπάσει. Το ΚΚΒ θα βγαίνει πάντα μπροστά στην υπεράσπιση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού της πόλης και της υπαίθρου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και ενάντια σε κάθε συμφωνία κάτι από το τραπέζι που έχουν το σκοτεινό σκοπό να παραδώσουν την πατρίδα στον ιμπεριαλισμό και τους λακέδες του. Το ΚΚΒ αντιμετώπισε και παλιότερα την επιθετικότητα του αστικού κράτους και έχει πληρώσει με αίμα την αδάμαστη στάση του ενάντια στους ιστορικούς του εχθρούς.

Η ΚΕ καλεί τον λαό της Βενεζουέλας, κάθε καλοπροαίρετο, τους εργάτες, αγρότες, τους νέους και τα μέλη των κοινοτήτων, να μην πάρουν μέρος σε αυτή την μοχθηρή συκοφαντία ενάντια στο ΚΚΒ και να καταγγείλουν τις βαριές συνέπειές της ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, τον πλουραλισμό και την άσκηση της πολιτικής συμμετοχής. Δικαιώματα και εγγυήσεις που στοίχισαν δεκαετίες αγώνα στον λαό μας και στο ΚΚ στα 90 χρόνια ένδοξης ύπαρξής του. Για αυτό καλούμε να ξεμπροστιάσουν αυτή την πολιτική, κάθε φορά που απειλεί όλες τις δημοκρατικές, επαναστατικές, λαϊκές δυνάμεις. Το ΚΚΒ δέχτηκε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην απόρριψη οποιασδήποτε πρακτικής που έχει ως σκοπό να παραβιάσει τα νόμιμα δικαιώματα της οργάνωσής μας.

Η ΚΕ του ΚΚΒ καθιστά υπεύθυνο τον Μαδούρο, πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, για οποιαδήποτε πράξη που παραβιάζει ή πληγώνει τα νόμιμα πολιτικά δικαιώματα του ΚΚΒ και κατά συνέπεια διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει όλες τις πολιτικές και δικαστικές πράξεις για την υπεράσπισή της.

Η ΚΕ του ΚΚΒ,  αναθέτει στο ΠΓ την επίσημη αποστολή της παρούσας δήλωσης σε όλα τα Εργατικά και Κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου και άλλες επαναστατικές, προοδευτικές οργανώσεις, με τις οποίες διατηρούμε αδελφικές σχέσεις. Καθώς και τη δημοσίευση και διάδοσή της στην επόμενη έκδοση του περιοδικού “Τribuna Popular”, με διάφορα μέσα και τρόπους μαζικής επικοινωνίας.

Το ΚΚ Βενεζουέλας δε θα εγκαταλείψει την ιστορική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική απελευθέρωση και τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: