Δεν ήταν σβάστικα, ήταν αρχαιοελληνικό σύμβολο

Νατοϊκοί στρατιώτες στην Αυστραλία συκοφαντούνται ως ναζιστές επειδή τόλμησαν να προβάλουν την παναθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά ενός αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Τη μεγάλη τους αγάπη στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα στη γεωμετρική περίοδο, απέδειξαν άντρες της αυστραλέζικης κατοχικής δύναμης στο Αφγανιστάν, που είχαν αναρτήσει τη ναζιστική σημαία σε στρατιωτικό όχημα. Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, είναι διασταυρωμένης γνησιότητας και είχε τραβηχτεί το 2007.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αντιδράσεις κυβέρνησης και στρατού, που έσπευσαν να μιλήσουν για “διεστραμμένο αστείο”, χωρίς νεοναζιστικό υπόβαθρο, προσθέτοντας πως η σημαία ήταν αναρτημένη για σύντομο χρονικό διάστημα, με το διοικητή να διατάζει να κατέβει αμέσως, αν και κάποιοι θρασύτατοι επιμένουν ότι ήταν εκεί για “παρατεταμένο” χρονικό διάστημα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ διαβεβαίωσε πως για το “απολύτως απαράδεκτο γεγονός” οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν.

Είναι πραγματικά κρίμα που κανείς δεν εκτιμά την αρχαιολατρεία. Ίσως μάλιστα οι εμπνευστές να ήθελαν να αποτίσουν ταυτόχρονα φόρο τιμής τόσο στον αρχαιοελληνικό, όσο και στον αρχαίο ινδουϊστικό πολιτισμό, καθώς όπως είναι γνωστό η σβάστικα είναι σανσκριτικό σύμβολο καλοτυχίας. Και όσο να ‘ναι όταν έχεις μια ιμπεριαλιστική επέμβαση ανθρωπιστική αποστολή στα κακοτράχαλα αφγανικά βουνά να φέρεις σε πέρας, η τύχη είναι το πρώτο που σου χρειάζεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άδολοι Αυστραλοί στρατιώτες στοχοποιούνται για τις αγνές προθέσεις τους, καθώς αυτή την περίοδο μέλη των ειδικών δυνάμεων κατηγορούνται βάσει απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Άμυνας που διέρρευσαν στον τύπο,  για εκτελέσεις αμάχων Αφγανών, καθώς και βιαιότητες και προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους φιλότεχνους και παντοιοτρόπως δοκιμαζόμενους Αυστραλούς και πάσης εθνικότητας νατοϊκούς στρατιώτες είναι δεδομένη. Οι άνθρωποι έχουν αντιληφθεί την πεμπτουσία του νατοϊκού δόγματος και την επιδεικνύουν με ζήλο, και κανένας φαρισαϊσμός δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην έκφραση των αγνών συναισθημάτων τους.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: