“Δεν είμαστε τίποτε, ας γίνουμε τα πάντα” – Πέμπτο Σάββατο για τα Κίτρινα Γιλέκα εν μέσω αστυνομοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Ενώ το ενδιαφέρον των περισσότερων ΜΜΕ στράφηκεστη στη διαμαρτυρία – δρώμενο της καλλιτέχνιδας Déborah de Robertis, δεν έλειψε και σήμερα η μαχητική παρουσία των γαλλικών συνδικάτων, με τα δικά τους πρωτότυπα συνθήματα, αλλά και διαδηλωτές με σφυροδρέπανα.

Συνεχίστηκαν και σήμερα, για πέμπτο συνεχόμενο Σάββατο οι κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, παρά την προτροπή της κυβέρνησης να μη γίνουν διαδηλώσεις, με πρόσχημα το τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο την Τρίτη. Ο ασφυκτικός αστυνομικός κλοιός, που δεν άφησε πολλά πούλμαν  να μπουν στο Παρίσι, και το κλίμα φόβου που καλλιεργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα μείωση της συμμετοχής σε σχέση με την περασμένη βδομάδα, παρότι τα νούμερα της αστυνομίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη. Έτσι, οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν συμμετοχή 16 χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη τη χώρα, χωρίς να συνυπολογιστεί το Παρίσι, σε σύγκριση με 22 χιλιάδες το περασμένο Σάββατο. 69.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός σήμερα στο Παρίσι, όπου πολλά μεγάλα εμπορικά καταστήματα προτίμησαν να ανοίξουν τις πύλες τους για να μην έχουν απώλειες στο χριστουγεννιάτικο τζίρο τους.

Συγκρούσεις ξέσπασαν με την αστυνομία σε σημεία όπως η πλατεία Όπερας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να προβαίνουν σε χρήση δακρυγόνων, έχοντας αποκλείσει περιμετρικά την πλατεία με κάθε τρόπο, ακόμα και με τα άλογα, που έκαναν ξανά την εμφάνισή τους μετά το περασμένο Σάββατο.

Φωτό από Maria Denaxa

Ενώ το ενδιαφέρον των περισσότερων ΜΜΕ στράφηκε στη διαμαρτυρία – δρώμενο της καλλιτέχνιδας Déborah de Robertis, όπου οι συμμετέχουσες εμφανίστηκαν στα ΜΑΤ γυμνόστηθες με τη μορφή της Μαριάννας, συμβόλου της γαλλικής δημοκρατίας, δεν έλειψε και σήμερα η μαχητική παρουσία των γαλλικών συνδικάτων, με τα δικά τους πρωτότυπα συνθήματα, αλλά και διαδηλωτές με σφυροδρέπανα. Ακολουθούν φωτογραφίες του συνεργάτη μας Α.Π:

 

 

 

 

 

Δεν είμαστε τίποτε, ας γίνουμε τα πάντα

 

Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε, εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίζουν”

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: