“Δεν έχουμε προσδοκίες από μια κυβέρνηση μαριονετών κι εγκληματιών” – Ανακοίνωση του ΚΚ Ουκρανίας για τις απειλές δολοφονίας κατά του Γραμματέα του

O υπεύθυνος των δολοφονικών απειλών, Ιγκόρ Μοσιιτζούκ βαρύνεται με σωρεία αδικημάτων και υπήρξε φυλακισμένος για τρομοκρατία, που πήρε αμνηστία από το φασιστικό καθεστώς που επικράτησε μετά το 2014 στη χώρα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση για τις απειλές θανάτου που δέχτηκε ο γγ του ΚΚ Ουκρανίας Πιοτρ Σιμονένκο από το βουλευτεί Ιγκόρ Μοσιιτζούκ μέσω facebook, με το ΚΚΕ να έχει ήδη εκφράσει την καταδίκη του και στήριξή του στους Ουκρανούς συντρόφους. Ακολουθεί σε μετάφραση η ανακοίνωση του ΚΚ Ουκρανίας για το περιστατικό, όπου περιέχονται και διάφορα στοιχεία για το ποιόν του Μοσιιτζούκ, ένα πραγματικό φασιστικό φιντάνι με σωρεία αδικημάτων στις πλάτες του, που χαίρει όμως πλήρους ασυλίας από το ουκρανικό καθεστώς και τους διεθνείς του συμμάχους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας δηλώνει πως οι προτροπές του βουλευτή του Ριζοσπαστικού Κόμματος στη βουλή της Ουκρανίας, Μοσιιτζούκ Ιγκόρ Βλαντιμίροβιτς για δολοφονία του ηγέτη του ΚΚ Ουκρανίας Πιότρ Νικολάγιεβιτς Σιμονένκο είναι έγκλημα σύμφωνα με τα άρθρα 14, 15, 27, 129 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας, που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών.

Στις 10 Οκτώβρη 2018, ο Ιγκόρ Βλαντιμίροβιτς Μοσιιτζούκ έκανε ανάρτηση στο facebook όπου απειλούσε τον ηγέτη του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, με την τύχη του Όλες Μπούζιν που δολοφονήθηκε και κάλεσε τους “άγνωστους πατριώτες” και το “σύντροφο Μάουζερ” να κάνουν τη δουλειά τους.

Θυμηθείτε πως αυτό το άτομο – ο Ιγκόρ Μοσιιτζούκ – επανειλημμένα καταδικασμένος, μεταξύ άλλων για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας στο Κίεβο το 2011, απελευθερώθηκε με αμνηστία ως αποτέλεσμα ένοπλου πραξικοπήματος το Φλεβάρη του 2014 και την κατάληψη της εξουσίας από μια τριανδρία ολιγαρχών, νεοναζί και εγκληματιών.

Σε ό,τι αφορά το βουλευτή του Ριζοσπαστικού κόμματος, ο Ιγκόρ Μοσιιτζούκ στηρίζει ενεργά τη στρατιωτικοποίηση της Ουκριανίας, τη συνέχιση του πολέμου στο Ντονμπάς, τη φυσική εξόντωση όσων διαφωνούν με την εγκαθίδρυση μιας φασιστικού τύπου δικτατορίας στην Ουκρανία και την επιβολή της ναζιστικής ιδεολογίας ως κρατικής. Συνειδητά διεγείρει εθνοτική και θρησκευτική εχθρότητα, όπως επίσης, μαζί με τους “αδελφούς” του, όπως τον πρώην υποδιοικητή του ναζιστικού τάγματος “Αζόφ” (τον Ιούνη του 2015, σύμφωνα με το κογκρέσο των ΗΠΑ, η οργάνωση “Αζόφ” χαρακτηρίστηκε νεοναζιστική) είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Η πολιτική βιογραφία του Μοσιιτζούκ συνδέεται με το νεοναζισμό και με εγκλήματα. Ως μέλος της UNA-UNSO (ακροδεξιά οργάνωση που το 2014 συγχωνεύτηκε με το διαβόητο “Δεξιό Τομέα”) το 1994 και βοηθός του διοικητή της UNSO, καταδικάστηκε για απάτη με ποινή ένα χρόνο φυλάκισης. Το 1998 ο Μοσιιτζούκ έγινε μέλος του Κοινωνικού Εθνικιστικού κόμματος με νεοναζιστική ιδεολογία. Ένας από τους ιδρυτές αυτού του κόμματος είναι ο τωρινός εκπρόσωπος της ουκρανικής βουλής και θαυμαστής της χιτλερικού τύπου “αμεσοδημοκρατίας” Αντρέι Παρούμπι. Παρόλαυτα, θεωρώντας πως η ρητορική των σοσιαλεθνικιστών ήταν ανεπαρκώς ριζοσπαστική, ο Μοσιιτζούκ έγινε μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης “Πατριώτες της Ουκρανίας/Κοινωνική- Εθνική Συνέλευση.

Το 2006, ο Ιγκόρ Μοσιιτζούκ καταζητείται από την αστυνομία για ληστεία και μη πληρωμή διατροφής. Το 2011 κρατήθηκε με κατηγορίες ετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας κατά τη μέρα ανεξαρτησίας στο Κίεβο και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης. Αλλά το 2014, όπως αναφέρθηκε, του δόθηκε αμνηστία από το νέο καθεστώς. Εκείνη την περίοδο εκατοντάδες εγκληματίες απελευθερώθηκαν και σχημάτισαν τη ραχοκοκκαλιά των νεοναζιστικών τιμωρητικών ταγμάτων και των ιδιωτικών στρατών των ολιγαρχών.

Το 2015, ο Ιγκόρ Μοσιιτζούκ στερήθηκε την κοινοβουλευτική του ασυλία και συνελήφθη με την κατηγορία μιας εκτεταμένης δωροληψίας, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της απειλής δολοφονίας. Ωστόσο, χάρη σε “υψηλούς υπερατλαντικούς προστάτες” κατόρθωσε να διαφύγει της τιμωρίας. Αυτοί οι πάτρονες χρησιμοποιούν ενεργά νεοναζί και ποινικούς για να καταστρέψουν την Ουκρανία, να τη μετατρέψουν σε πεδίο διαμάχη και αιχμή του δόρατος για τη μετακίνηση του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του βαθιά στην Ευρασία και να εγκαθιδρύσει τον έλεγχο επί των διεθνών αγορών και πόρων. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, που ελέγχεται από την προεδρία και επιβλέπεται απέξω, απέσυρε το ένταλμα σύλληψης και το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έβγαλε παράνομη τη στέρηση ασυλία του Μοσιιτζούκ.

Δεν έχουμε άλλες προσδοκίες από την κυβέρνηση μαριονετών ολιγαρχών και εγκληματιών. Οι δολοφόνοι του Όλες Μπουζίαν και άλλων αντιφρονούντων κυκλοφορούν ελεύθεροι με εγγύηση χάρη σε βουλευτές όπως ο Μοσιιτζούκ και τα μέλη του κόμματός του, διαβάζουν διαλέξεις περί “πατριωτισμού” σε παιδιά στα σχολεία, βιάζουν και δολοφονούν ατιμώρητα. Ο Μοσιιτζούκ και άλλοι σαν αυτόν δικαιολογούν και καλοδέχονται τον εμπρησμό ζωντανών ανθρώπων στην Οδυσσό στις 2 Μάη 2014. Ενεργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα ιδεολογικά τους ινδάλματα από το 118ό τάγμα Ουκρανικής Αστυνομίας, που σχηματίστηκε από μέλη του OUN (Εθνικιστική ουκρανική οργάνωση που έδρασε στο πλευρό των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, σ.τ.Μ) που κατέστρεψαν με φωτιά το Χατίν μαζί με τους κατοίκους τους. Όπως οι ναζί τιμωροί, έτσι και οι εθνικιστές και προδότες του λαού τους από την ουκρανική βοηθητική αστυνομία κατέστρεψαν το χωριό Βολίνι στο Κορτελέσι. Αυτά τα εγκλήματα, όπως πολλά άλλα που διέπραξαν οι συνεργάτες του Χίτλερ, Μπαντέρα, Μέλνικ και ο υπόλοιπος εθνικιστικός όχλος, αναγνωρίζονται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και έχουν καταδικαστεί από το δικαστήριο της Νυρεμβέργη και δεν έχουν παραγραφεί.

Επιστρέφοντας στην ανάρτηση του Ιγκόρ Μοσιιτζούκ στη σελίδα του στο Facebook, όπου ζητούσε άσκηση βίας και παρακινούσε σε δολοφονία του ηγέτη του ΚΚ Ουκρανίας Πέτρο Σιμονένκο, δηλώνουμε πως στο άμεσο μέλλον θα γίνει μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή Ιγκόρ Μοσιιτζούκ και θα δοθούν αναφορές για τις απειλές θανάτου στη διεθνή κοινότητα, τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και το PACE, όπου ένα μέλος της Ουκρανικής αντιπροσωπείας είναι το μέλος του κόμματός του Λοζόβι.

Την ίδια στιγμή, το ΚΚ καταλαβαίνει ότι δεν αξίζει να προσδοκά μια δίκαιη έρευνα του εγκλήματος του Μοσιουτζούκ, όπως και άλλων εγκλημάτων του κυβερνώντος καθεστώτος και των νεοναζί εγκληματιών του.

Όμως παρά τις απειλές και τις διώξεις, το ΚΚ θα υπερασπιστεί τα δίκαια και τις ελευθερίες των πολιτών της Ουκρανίας, θα πολεμήσει ενεργά ενάντια στη φασιστικοποίηση της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, κατά της αναβίωσης του χιτλερισμού ως εθνικής ιδέας της Ουκρανίας, που επιβάλλεται ενεργά πάνω μας από το διεθνές κεφάλαιο.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: