“Δε θα ξεχάσω ποτέ τα ουρλιαχτά αυτού του παιδιού” – Θρήνος και οργή στην Ιταλία για τη δολοφονία του 21χρονου Γουίλι Μοντέρο

Αυτή ήταν η “τιμωρία” του Μοντέιρο, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί το φίλο και συμμαθητή του στη διάρκεια ενός καυγά με έναν από τους δράστες.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμός του Γουίλι Μοντέιρο, 21 ετών, γιου μεταναστών από το Πράσινο Ακρωτήρι, από τέσσερις άντρες μεταξύ 22 και 26 ετών στο Κολεφέρο, περιοχή έξω από τη Ρώμη. Οι τέσσερις δράστες, που διέθεταν γνώσεις πολεμικών τεχνών και εξέφραζαν συχνά με αναρτήσεις το ρατσισμό τους κατά των ξένων, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για από κοινού ανθρωποκτονία από πρόθεση. “Δε θα ξεχάσω ποτέ τα ουρλιαχτά αυτού του παιδιού” δήλωσε συγκλονισμένη μια αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, φώναζε “φτάνει, σας παρακαλώ, φτάνει, δεν αναπνέω πια”.

Κανένα έλεος δεν έδειξαν τα ανθρωποειδή, συνεχίζοντας να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές μέχρι που έμεινε αναίσθητος στην άσφαλτος. Αυτή ήταν η “τιμωρία” του Μοντέιρο, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί το φίλο και συμμαθητή του στη διάρκεια ενός καυγά με έναν από τους δράστες, ο οποίος πιθανόν ξεκίνησε μετά από κοπλιμέντα του νεαρού σε μια κοπέλα. Ο Μοντέιρο ξεψύχησε πριν ακόμα φτάσει στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκαν δύο ακόμα συνομήλικοί. Οι δράστες συνελήφθησαν στην πόλη Αρτένα, όπου προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο. Το θύμα ζούσε στο Παλιάνο, μια μικρή πόλη του Λατίου, και σπούδαζε μαγειρική δουλεύοντας κι ως βοηθός κουζίνας σε εστιατόριο της περιοχής. Ο δήμος Παλιάνο, στην ιστοσελίδα του στο facebook έκανε ανάρτηση στην οποία αναφέρει “Απόγνωση και απελπισία. Αυτό νιώθουμε αυτή τη στιγμή στην πόλη μας για το χαμό του Γουίλι μας, ενός εξαιρετικού παιδιού που βρέθηκε στη λάθος θέση τη λάθος στιγμή”.

Ο Μοντέιρο ήταν οπαδός της Ρόμα, και η αγαπημένη του ομάδα έκανε ανάρτηση με την οποία αποχαιρετά το νέο ως εξής:

Ο Γουίλι Μοντέιρο Ντουάρτε ονειρευόταν να μπορέσει να φορέσει μια μέρα τη φανέλα της αγαπημένης του Ρόμα. Αυτό το όνειρο γκρεμίστηκε χθες τη νύχτα, με τον πιο τραγικό και βίαιο τρόπο. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Γουίλι.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Romanista.

https://twitter.com/OfficialASRoma/status/1302912358755467266?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1302912358755467266%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.topontiki.gr%2Farticle%2F404446%2Fitalia-orgi-gia-ti-dolofonia-toy-21hronoy-goyili-monteiro-photo

Στο θέμα παρενέβη και ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να συναντά την οικογένεια και να καλεί τους Ιταλούς να αναρωτηθούν “γιατί παράγεται και τι σημαίνει αυτή η τυφλή βία”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστά στην ομόθυμη κατακραυγή κατά του εγκλήματος, υποχρεώθηκε να δηλώσει πως “ένα χρυσό παιδί δολοφονήθηκε από απάνθρωπα όντα”, παραβλέποντας βολικά ότι με την ακροδεξιά και ξενοφοβική ρητορική που καλλιεργεί συστηματικά ο ίδιος και το κόμμα του η Λέγκα, ουσιαστικά συνέβαλε σε αυτή την τοξική ατμόσφαιρα που οδήγησε στο φριχτό θάνατου του νέου μετανάστη.

Tην αντίδρασή του εξέφρασε και ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μάρκο Ρίτσο, γράφοντας στο τουίτερ:

Να πεθαίνεις έτσι στα 21 σου χρόνια, 4 εναντίον 1. Προσπαθούσε μόνο να προστατεύσει το φίλο του από την οργή της αγέλης. Κόσμος χωρίς τιμή που βρίσκει γόνιμο έδαφος σε αυτή την κοινωνία βασισμένη στον ατομισμό και την κατάχρηση δύναμης. Αυτή τη στιγμή αγκαλιάζω σφιχτά τους οικείους του Γουίλι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: