“Δε φοβόμαστε την παρασιτική τάξη των αφεντικών! Αν αυτοί έχουν δυο χέρια, εμείς έχουμε εκατομμύρια!” – Μεγάλη συγκέντρωση του ΤΚΡ στη Σμύρνη

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με χαιρετισμούς του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και του Μάρκο Ρίτσο από το ΚΚ Ιταλίας με υπότιτλους στα τουρκικά.  

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη η πρώτη από τις συνολικά τρεις μεγάλες εκδηλώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις της Τουρκίας. Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την αίθουσα πολιτιστικού κέντρου της πόλης, όπου παρακολούθησαν αρχικά βίντεο νέων μελών του κόμματος, που εξηγούσαν για ποιο λόγο αποφάσισαν να γραφτούν. Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο κομμουνιστής ποιητής Νιχάτ Μπεχράμ κι έπειτα ο επικεφαλής της οργάνωσης Σμύρνης του Κόμματος Μπασάρ Οζέρ, που αναφέρθηκε στην αύξηση της φτώχειας και το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, υπενθυμίζοντας την αντίσταση που έχει προβάλλει η τουρκική εργατική τάξη ενάντια στους δημιουργούς αυτής της κατάστασης.  

 “Δε φοβόμαστε την παρασιτική τάξη των αφεντικών! Αν αυτοί έχουν δυο χέρια, εμείς έχουμε εκατομμύρια!” πρόσθεσε ο Οζέρ. Ακολούθησε συναυλία με την ορχήστρα του ΤΚΡ και την τραγουδίστρια Γκιούλτζαν Αλτάν, βασισμένη σε τραγούδια του Ναζίμ Χικμέτ, ένα από αυτό στα ελληνικά. Ποιηματά του σπουδαίου κομμουνιστή δημιουργού διαβάστηκαν από το δημοσιογράφο και συγγραφέα Ενβέρ Αϊσενέρ και τον ηθοποιό Ορχάν Αϊντίν 

Στην ομιλία του, ο γγ του ΤΚΡ, Κεμάλ Οκουγιάν ανέφερε μεταξύ άλλων: “Οργανωμένοι παλεύουμε ενάντια στα αφεντικά. Τους αναγκάζουμε να οπισθοχωρήσουν, αλλά δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Όσο αυτό το σύστημα συνεχίζεται, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η πείνα, και η ανεργία θα συνεχιστούν. Πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε το λαό να παλεύει, όσο κι αν είναι δύσκολο. Πλησιάζουμε την 100η μας επέτειο! Είμαστε περήφανοι για το κόμμα μας! Οι εκμεταλλευτές θα ηττηθούν γιατί είναι σάπιοι! Ο κομμουνισμός θα νικήσει επειδή είναι το μόνο μέλλον για την ανθρωπότητα!” 

Κομμουνιστικά Κόμματα από πολλές χώρες έστειλαν μηνύματα φιλίας, ενώ προβλήθηκαν βίντεο με χαιρετισμούς του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και του Μάρκο Ρίτσο από το ΚΚ Ιταλίας με υπότιτλους στα τουρκικά.  

https://twitter.com/tkpinter/status/1208780406033731585

Η εκδήλωση έκλεισε με το συγκεντρωμένο πλήθος να τραγουδάει τη διεθνή, ενώ το επόμενο ραντεβού δίδεται σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τις επόμενες εβδομάδες. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: