Δακρυγόνα και κρότου-λάμψης σε λύκειο και σε κεφάλι μαθήτριας – Στο πλευρό των μαθητών της Μασσαλίας το ταξικό Εργατικό Κέντρο της περιοχής

Οι μαθητές διαδηλώνουν και κάνουν καταλήψεις υπέρ των Κίτρινων Γιλέκων αλλά και ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Μια από τις πτυχές των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών στη Γαλλία, είναι κι εκείνη χιλιάδων μαθητών σε όλη τη χώρα, που εκφράζεται με μαζικές πορείες αλλά και καταλήψεις. Πέρα από τη συμπαράσταση στα “Κίτρινα Γιλέκα”, η αντίδραση των μαθητών στρέφεται και ενάντια στο νέο νομοσχέδιο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τίτλο “Parcoursup” το οποίο ουσιαστικά πετάει ένα μεγάλο μέρος μαθητών εκτός πανεπιστημίων, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία.

Πολύ δυναμικά συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι μαθητές λυκείων στη Μασσαλία, μια πόλη με παραδοσιακά έντονο εργατικό και μεταναστευτικό στοιχείο. Εκεί με ψηφοφορίες οι μαθητές αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία για όλη τη βδομάδα. Η αντίδραση των ΜΑΤ ήταν να επιτεθούν με δακρυγόνα και χειρομβομβίδες κρότου – λάμψης σε κατειλημμένο λύκειο της πόλης. Την ίδια ώρα, σε μαθητική πορεία με τη συμμετοχή του συνδικάτου Cgt και των καθηγητών τους στην Τουλούζη, η καταστολή ήταν επίσης έντονη, ενώ σε μια περίπτωση φαίνεται μαθήτρια να δέχεται δακρυγόνο στο κεφάλι:

Στο πλευρό των μαθητών της Μασσαλίας βρέθηκε το ταξικό Εργατικό Κέντρο της περιοχής Bouche du Rhône, στέλνοντας ομάδες περιφρούρησης, δείχνοντας την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα τους:

 

 

 

Φωτογραφίες από facebook του Thierry Lerouge

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: