Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στο Σουδάν – 13 νέοι νεκροί από το στρατό στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Ο στρατός, που έχει αναλάβει την εξουσία μετά από πραξικόπημα τον περασμένο Απρίλη, αρνείται να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για μετάβαση σε πολιτική διακυβέρνηση.

Η αναταραχή στην οποία βρίσκεται εδώ και μήνες το Σουδάν δε λέει να κοπάσει, ακόμα και αφότου ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ομάρ Αλ Μπασίρ έδωσε τη θέση του σε μια στρατιωτική κυβέρνηση, η οποία παρά τις υποσχέσεις της πως θα μεταφέρει τις εξουσίες της σε πολιτική κυβέρνηση, δε διστάζει να χρησιμοποιεί ωμή βία κατά των διαδηλωτών που καθημερινά διεκδικούν την εφαρμογή των υπεσχημένων.

Ο στρατός βρίσκεται εδώ και μήνες σε διαπραγμάτευση με τους διαδηλωτές για το σχηματισμό μιας πολιτικής κυβέρνησης, διεκδικώντας όμως για λογαριασμό του την απόλυτη εξουσία στη διάρκεια ενός αδιευκρίνιστου μεταβατικού χρονικού διαστήματος. Το γεγονός αυτό από τις αρχές Απριλίου έχει οδηγήσει σε διαρκής διαδηλώσεις ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Στη σημερινή διαδήλωση, ο στρατός του Σουδάν επιτέθηκε με πυροβολισμούς και δακρυγόνας στους διαδηλωτές, αφήνοντας πίσω του 13 τουλάχιστον νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες γιατρών, οι στρατιωτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ ακόμα και μέσα στο Νοσοκομείο του Ανατολικού Νείλου, κηνυνγώντας ειρηνικούς διαδηλωτές.

Οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να εμποδίσουν άλλους διαδηλωτές να προσέλθουν για συμπαράσταση, ενώ και οι γέφυρες του Νείλου που συνδέουν τα διάφορα τμήματα της πόλης έχουν μπλοκαριστεί από τις αρχές ασφαλείας.

Με πληροφορίες από telegraph.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: