Χημικά στη Συρία: Αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

Ξαναζεσταμένο φαγητό οι ισχυρισμοί περί χημικών επιθέσεων στη Συρία ή μάλλον αυτή τη φορά δεν υπάρχει καν η έγνοια να το ξαναζεστάνουν.

Νέο χτύπημα των νατοϊκών ιμπεριαλιστών δέχεται τις τελευταίες ώρες η Συρία με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ. Πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε πως με το χτύπημα έστειλαν “ένα ξεκάθαρο μήνυμα” στη συριακή ηγεσία, αφού ο περσινός βομβαρδισμός στρατιωτικής βάσης κοντά στο Χομς δεν ήταν αρκετός και αυτή τη φορά “οι σύμμαχοι μας και μεις πλήξαμε πιο δυνατά”. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ελάχιστες μέρες πριν ομολόγησε δημόσια ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ανθρώπους στην περιοχή της Ντούμα, όπου υποτίθεται πως έλαβε χώρα η επίθεση, “υπάρχουν όμως πολλές ενδείξεις από ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης” (!).

Βασική πηγή της θεωρίας περί χημικής επίθεσης είναι εξάλλου η φαινομενικά ανθρωπιστική συριακή ΜΚΟ White Helmets, που χρηματοδοτείται από τη Δύση και συνδέεται με τους ισλαμιστές αντάρτες, σε σημείο που το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών να κατηγορεί την οργάνωση ότι σκηνοθέτησε η ίδια το γεγονός με βρετανική υποστήριξη. Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, που επαναλαμβάνει, όπως και η ίδια η ανακοίνωση της Επιτροπής, την προπαγάνδα περί χημικών όπλων και την αναγκαιότητα “η διεθνής κοινότητα να ταυτοποιήσει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους οποιασδήποτε χημικής επίθεσης.”

Όπως εύλογα επισημαίνει σχολιαστής της ανάρτησης, σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει κατά τόπους έρευνα επιθεωρητών του ΟΗΕ για το θέμα, την ώρα που αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές βόμβες κατά τους ισχυρισμούς των χωρών τους καταστρέφουν τις υποτιθέμενες εγκαταστάσεις των χημικών, άρα κι αν ακόμα δεχτούμε πως υπάρχουν, τα στοιχεία τους εξαλείφονται από εκείνους που υποτίθεται πρωτοστατούν στην αποκάλυψη της ύπαρξής τους. Πολύ βολικό είναι η αλήθεια. Ασφαλώς, ακόμα και η τυχόν ύπαρξη χημικής επίθεσης δε θα αποτελούσε από μόνη της απόδειξη για το δράστη της, ούτε ακόμα-ακόμα η απόδειξη χρήσης τους από το καθεστώς Άσαντ θα δικαιολογούσε σε οτιδήποτε την ωμή και κυνική παρέμβαση, που βυθίζει πιο βαθιά στην αιματοχυσία μια χώρα που σπαράζεται από τον πόλεμο χρόνια ολόκληρα. Είναι ενδεικτικό όμως του κυνισμού των ιθυνόντων της επίθεσης και των απολογητών τους σε κυβερνήσεις και μίντια διεθνώς, ότι όχι απλώς δεν ενδιαφέρονται για τη στοιχειώδη αληθοφάνεια των ισχυρισμών τους, αλλά εντελώς ξεδιάντροπα καταπνίγουν οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει το κυρίαρχο αφήγημα, όχι επειδή είναι  πράκτορας ή οπαδός της Ρωσίας, η οποία όπως είναι αναμενόμενο καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, αλλά απλώς και μόνο επειδή αρνείται να πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. Μόλις χθες θυμίζουμε ότι Βρετανός πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων κόπηκε απροσχημάτιστα στον αέρα του δικτύου Sky, όταν αναρωτήθηκε ποια θα ήταν η σκοπιμότητα χρήσης χημικών από ένα καθεστώς που προελαύνει νικηφόρο. Η αδιαφορία τους να προσδώσουν ακόμα και τη πιο γλίσχρα νομιμοποίηση στο νέο ματοκύλισμα, συνδέεται και την αίσθηση πως η πλύση εγκεφάλου τους γίνεται αδιαμαρτύρητα δεκτή από τους λαούς. Ας φροντίσουμε ο καθένας με τις μικρές του δυνάμεις να τους διαψεύσουμε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: