Χιλή – Σας κοιτάζω όλους με το μοναδικό μάτι που μου μένει και σας λέω: “Eλάτε στον αγώνα”

Διαδηλωτής που έχασε το μάτι του από δακρυγόνο της αστυνομίας καλεί το λαό της Χιλής να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην άγρια καταστολή των δυνάμεων της τάξης, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους.

Συγκλονίζει η αφήγηση ενός διαδηλωτή από τη Χιλή, όπου μαίνονται παρά το κύμα καταστολής οι διαδηλώσεις ενάντια στην αντιλαϊκή διακυβέρνηση του προέδρου Πινιέρα, ο οποίος έχασε το μάτι του από δακρυγόνο των δυνάμεων της καταστολής. Είναι ένας από τους 140 συνολικά ανθρώπους που τραυματίστηκαν στο μάτι στη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ συνολικά έχουν τραυματιστεί 1233 άτομα, εκατοντάδες εξ αυτών από σφαίρες του στρατού και της αστυνομίας. Όσο για τις θανάσιμες απώλειες, οι νεκροί ανέρχονται ήδη στους 20, με 5 τουλάχιστον περιπτώσεις να ερευνώνται ως δολοφονίες του στρατού και της αστυνομίας, ενώ σε 110 περιπτώσεις έχουν υποβληθεί καταγγελίες για βασανισμό διαδηλωτών από όργανα της τάξης, εκ των οποίων 18 αφορούν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποιηση. Πάνω από 3000 είναι οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί, ανάμεσά τους 404 παιδιά και έφηβοι. Το όργιο κρατικής και παρακρατικής βίας δεν πτοεί το λαό της Χιλής, ούτε τα άμεσα θύματα της βίας των αρχών, όπως ο νεαρός στο παρακάτω βίντεο, που καλεί τους συμπολίτες του, “με το μοναδικό μάτι που του μένει”, να έρθουν στον αγώνα για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον:

Αυτό που μου συνέβη δε με επηρέασε μόνο οργανικά. Με επηρέασε ψυχολογικά, τα όνειρά μου, τα σχέδιά μου. Επηρέασε την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Αυτό που μου συνέβη δεν πρέπει να συμβεί σε κανέναν άλλον. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ζώα.

Πώς γίνεται οι καραμπινιέροι να μην μπορούν να σκεφτούν ούτε λίγο αυτό που μπορεί να συμβεί. Δεν τους ενδιαφέρει καν τι συμβαίνει. Απολαμβάνουν τα προνόμιά τους.

Χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Σας κοιτάζω όλους με το μοναδικό μάτι που μου μένει. Ελάτε στον αγώνα, θέλουμε τη δύναμη για εσάς και όλο τον κόσμο.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: