“Χέρι – χέρι στον κοινό αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού” – Επίσκεψη του προέδρου της Κούβας στη ΛΔ Κορέας

Συνάντηση του Ντίας – Κανέλ με τον Κιμ Γιονγκ – Ουν στην Πγιονγκγιάνγκ, στα πλαίσια περιοδείας του Κουβανού προέρδου στην Ασία.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσκεψη του Κουβανού προέδρου Ντίας- Κανέλ στη Βόρεια Κορέα, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ασία. Ο πρόεδρος της ΛΔΒΚ Κιμ Γιονγκ – Ουν υποδέχτηκε τον Κανέλ, σε μια επίσκεψη που επιβεβαιώνει το καλό κλίμα των διμερών σχέσεων, που πάρχουν από το 1960. Ήδη οι δυο χώρες πέρα από διπλωματικές και πολιτιστικές επαφές, διαθέτουν συνεργασία σε μια σειρά τομείς, όπως η εκπαίδευση, το πετρέλαιο, ο αγροτικός τομέας και το εμπόριο.

Η μεγάλη εφημερίδα της χώρας Ροντόνγκ Σινμούν κάλυψε εκτενώς την επίσκεψη, ενώ παράλληλα δημοσίευσε και τη βιογραφία του ηγέτη της Κούβας. Σύμφωνα με την εφημερίδα η επίσκεψη είναι “ένα ιστορικό γεγονό που αποδεικνύει με σαφήνεια την ακατανίκητη φιλία, ενότητα και συντροφικότητα των δύο λαών”, προσθέτοντας πως οι δυο χώρες συνεχίζουν χέρι – χέρι στον κοινό αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών πολιτικών και του πολέμου, υπέρ της ειρήνης και της νίκης του σοσιαλισμού”.

Ο πρόεδρος Κανέλ, που ήδη ολοκλήρωσε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, θα ολοκληρώσει την πρώτη του διεθνή περιοδεία ως αρχηγός κράτους με επισκέψεις στην Κίνα, το Βιετνάμ και το Λάος.

Με πληροφορίες από telesurtv.net

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: