Χαφιεδίζοντας παιδάκια – Κατάργηση του ηλικιακού ορίου παρακολούθησης ετοιμάζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας

Το ήδη χαμηλό όριο των 14 ετών καταργείται τελείως, ενώ δίνονται ακόμα πιο εκτεταμένες δυνατότητες παρακολούθησης διαδικτυακών συζητήσεων.

Δε συμβαίνει στη Βενεζουέλα του Μαδούρο, δε συνέβαινε στην κακή Στάζι της ΓΛΔ, συμβαίνει όμως στη δημοκρατική σημερινή Γερμανία, την «ατμομηχανή» της ΕΕ. Σύμφωνα με το χριστιανοκοινωνιστή υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, που έχει απασχολήσει πολλές φορές με τις ιδιαίτερα συντηρητικές απόψεις και πρακτικές του, οι εσωτερικές μυστικές υπηρεσίες της χώρας, συγκεκριμένα η υπηρεσία προστασίας του συντάγματος θα επιτρέπεται να να παρακολουθούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Ήδη από το 2016 η ηλικία επιτρεπόμενων παρακολουθήσεων είχε πέσει από τα 16 στα 14 χρόνια. Την ίδια χρονιά μάλιστα η κυβέρνηση είχε παραδεχτεί πως ως τις 27 Μάη 2016 είχε συλλέξει πληροφορίες για οχτώ 14χρονους και 27 15χρονους, τρεις με ακροδεξιές και οι υπόλοιποι με ισλαμιστικές διασυνδέσεις. Στη Βαυαρία μάλιστα, ένα μήνα αργότερα καταργήθηκε εντελώς το ηλικιακό όριο παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείο εσωτερικών επεκτείνει αυτή την κατάργηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Επιπλέον, οι συνεργάτες του υπουργείου αποκτούν άδεια να χακάρουν χρήστες του διαδικτύου, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών, που θα επιτρέπει την παρακολούθηση ακόμα και κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, μέσω της στοχευμένης διοχέτευσης βλαβερού λογισμικού στις συσκευές που θα διευκολύνουν την αποκρυπτογράφηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: