No one can breathe… – Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί πισώπλατα επτά φορές άοπλο Αφροαμερικανό!

Στη Μητρόπολη του Καπιταλισμού, τίποτα δεν έχει αλλάξει και κανείς δεν μπορεί να ανασάνει ελεύθερα.

Το πάθημα μπορεί να γίνει μάθημα. Εδώ όμως μιλάμε για θύτες, όχι για παθόντες. Και δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να αλλάξουν τακτική, για να εμπεδώσουν την κυριαρχία τους.

Ένα ακόμα περιστατικό αυθαίρετης αστυνομικής βίας καταγράφηκε χτες στις ΗΠΑ, στην πόλη Κενόουσα του Ουισκόνσιν. Αστυνομικοί κλήθηκαν για να παρέμβουν σε ένα ενδοοικογενειακό συμβάν και ο τρόπος τους για να καθαρίσουν την υπόθεση ήταν να “καθαρίσουν” έναν άοπλο Αφροαμερικανό που δεν τους απειλούσε, με επτά πυροβολισμούς στην πλάτη!

Όπως δείχνει μια ερασιτεχνική λήψη που κυκλοφόρησε στα ΜΚΔ, το θύμα πηγαίνει προς το αυτοκίνητό του, δύο αστυνομικοί τον ακολουθούν και ένας εξ αυτών τον πιάνει από την μπλούζα και με ανοιχτή την πόρτα του οδηγού τον πυροβολεί επανειλημμένα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι αρχές δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν τον αστυνομικό στη συγκεκριμένη ενέργεια. Και πώς να την δικαιολογήσουν άλλωστε…

Η οργή των κατοίκων της πόλης ξέσπασε και μετατράπηκε σε αυθόρμητη συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: