Αστυνομικοί σπρώχνουν βίαια παππού με μπαστούνι στη διάρκεια διαδήλωσης για το Τζορτζ Φλόιντ (VIDEO)

Aυτή είναι μόνο μία από τις πολλές σκηνές αστυνομικής αγριότητας που διαδραματίζονται στη χώρα, την ώρα που οι τοπικές αρχές απαντούν με επίκληση της Εθνοφρουράς, περισσότερη καταστολή και επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδυνές ώρες.

Για όποιον έχει ακόμα αμφιβολίες ότι αν πρέπει να αναζητήσει κανείς κάποιους “εκτός ελέγχου”, πρέπει να το κάνει στην αστυνομία των ΗΠΑ, έρχεται αυτό το βίντεο από το Σολτ Λέικ Σίτι να τις διαλύσει.

H σκηνή διαδραματίστηκε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα του δικτύου ABC4 και την έκπληκτη ρεπόρτερ, στη διάρκεια μίας από τις πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά ομάδα πάνοπλων αστυνομικών να επιτίθεται αδιάκριτα σε όποιον έβρισκε μπροστά της, χτυπώντας με την ασπίδα της αρχικά ένα μεσήλικα με σακβουαγιάζ, και στη συνέχεια σπρώχνοντας με τις ασπίδες ομαδικά έναν ηλικιωμένο κύριο με μπαστούνι, ο οποίος πιθανότατα να μην συμμετείχε καν στη συγκέντρωση, αλλά απλώς να περνούσε τυχαία από το σημείο. Ο άντρας χάνει την ισορροπία και το μπαστούνι του και πέφτει στο πάτωμα. Στη συνέχεια, στη λογική του “να σε κάψω Γιάννη, να σ’αλείψω λάδι”, ένας και μετά δυο αστυνομικοί βοηθούν τον σοκαρισμένο παππού να ξανασταθεί στα πόδια του, ενώ γύρω του διαδηλωτές πλησιάζουν φωνάζοντας και τραβώντας με τα κινητά τους, την ώρα που η ρεπόρτερ εκφράζει την ευχή ο άνθρωπος να είναι καλά.

Aυτή είναι μόνο μία από τις πολλές σκηνές αστυνομικής αγριότητας που διαδραματίζονται στη χώρα, την ώρα που οι τοπικές αρχές απαντούν με επίκληση της Εθνοφρουράς, περισσότερη καταστολή και επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδυνές ώρες, με τον πρόεδρο Τραμπ να τους ζητάει ακόμα πιο σκληρή αντιμετώπιση και να απειλεί με περισσότερη βία και καταστολή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: