Αστυνομικοί και στρατιωτικοί μεταξύ των εισβολέων στο Καπιτώλιο – Έδειχναν το σήμα τους για να μπουκάρουν

Από την πλευρά της η ηγεσία της αστυνομίας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυριζόμενη πως βρέθηκε απροετοίμαστη(!) μπροστά στη βία και την έκταση των επεισοδίων.

Ένα από τα πρώτα εύλογα ερωτήματα που τέθηκαν μπροστά στο θέαμα του ακροδεξιού όχλου που κατέλαβε το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη του κόσμου, ήταν φυσικά πώς ακριβώς διαπέρασαν με τέτοια ευκολία τον υποτιθέμενο κλοιό ασφαλείας. Απορίες που λύθηκαν γρήγορα βέβαια, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες εικόνες στα ΜΚΔ, που έδειχναν ξεκάθαρα τις δυνάμεις ασφαλείας κυριολεκτικά να ανοίγουν το δρόμο στο αλαλάζον πλήθος, αφαιρώντας τα κιγκλιδώματα, αλλά και ένστολους να χαριεντίζονται και να βγάζουν σέλφι με τους εισβολείς.

Σύμφωνα με δημόσια ανάρτηση αστυνομικού που υπηρετεί στην μητροπολιτική περιοχή της Ουάσινγκτον, συνάδελφοί του αλλά και στρατιωτικοί εκτός υπηρεσίας με πολιτικά, συμμετείχαν στην έφοδο, και μάλιστα για να περάσουν έδειχναν το σήμα τους και τις ταυτότηές τους στην είσοδο. “Αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εισβάλουν στο Καπιτώλιο χωρίς φόβο να τιμωρηθούν, αναρωτιέσαι πόση κατάχρηση της εξουσίας τους κάνουν όταν φοράνε τη στολή τους”, πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Από την πλευρά της η ηγεσία της αστυνομίας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυριζόμενη πως βρέθηκε απροετοίμαστη(!) μπροστά στη βία και την έκταση των επεισοδίων. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου πως “δεν υπήρχαν πληροφορίες που να υποδεικνύουν πως θα υπήρχε παραβίαση του Καπιτωλίου”, ενώ ο επικεφαλής της ασφάλειας του κτηρίου, Στίβεν Σαντ, που αναμένεται να παραιτηθεί τις επόμενες μέρες μετά την κατακραυγή, δήλωσε ότι υπήρχε “στιβαρό σχέδιο’ για τη φύλαξη του Καπιτωλίου, ωστόσο υποστήριξε οι “μαζικές ταραχές” δεν ήταν διαδηλώσεις άποψης, αλλά “εγκληματική ταραχοποιός συμπεριφορά”. Προφανώς, όπως απόδειξε το πολύ πρόσφατο παρελθόν, δε χρειαζόταν καμιά ιδιαίτερη “πληροφορία” για να κατασταλούν με εξαιρετική αγριότητα οι διαδηλώσεις του Black Lives Matter, με χιλιάδες συλλήψεις σε όλη τη χώρα, όταν για την εισβολή συνολικά πραγματοποιήθηκαν μόλις 100 συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή, άγνωστος παραμένει ο αριθμός αντικειμένων, εγγράφων και ηλεκτρικών συσκευών που εκλάπησαν από τα γραφεία των γερουσιαστών, με τον γενικό εισαγγελέα της Ουάσινγκταν να δηλώνει πως “θα χρειαστούν αρκετές μέρες για να φανεί τι ακριβώς έγινε, τι εκλάπη και τι όχι”.

Με πληροφορίες από politico.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: