Aστυνομία σε ρόλο σεκιούριτι φασιστών – Άγρια επίθεση σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της παρουσίας του ακροδεξιού VOX σε εργατογειτονιά της Μαδρίτης

Οι φασίστες του Vox σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού των αντιπάλων τους, επέλεξαν προκλητικά να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους στην ιστορική εργατογειτονιά Βαγέκας, μια περιοχή γνωστή για τις ριζοσπαστικές της παραδόσεις.

Υπό την υψηλή εποπτεία του κράτους πραγματοποιήθηκε στις 7 Απρίλη η προεκλογική συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος Vox, ενόψει των τοπικών εκλογών της Ισπανίας, που θα περιλάβουν και την περιοχή της Μαδρίτης. Οι φασίστες του Vox σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού των αντιπάλων τους, επέλεξαν προκλητικά να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους στην ιστορική εργατογειτονιά Βαγέκας (έδρα της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο), μια περιοχή γνωστή για τις ριζοσπαστικές της παραδόσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιφασίστες της περιοχής δεν καλοδέχτηκαν την παρουσία των ορφανών του Φράνκο στη γειτονιά τους, με πλήθος ανθρώπων να διοργανώνουν διαδήλωση διαμαρτυρίας. Εντείνοντας μάλιστα την πρόκληση, ο ηγέτης του VOX, Σαντιάγο Αμπασκάλ, πλησίασε ο ίδιος προς την πλευρά των διαδηλωτών, που όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν οργισμένα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, δρώντας κυριολεκτικά ως σεκιούριτι της προεκλογικής εκστρατείας του Vox, επιτέθηκαν με μένος στους αντιφασίστες διαδηλωτές, κάνοντας χρήση γκλομπ, ρίχνοντας διαδηλωτές στο έδαφος  και προβαίνοντας σε συλλήψεις.

Ως ένδειξη αντίδρασης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση στο Βαγιέκας, ως αντίδραση στην καταστολή, ζητώντας την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και κατηγορώντας την τοπική κυβέρνηση για συνεργασία με τους φασίστες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: