Ασφαλώς και δε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα – Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω απεργίας

Άραγε οι Γάλοι φιλελέδες να θεωρούν και αυτοί τη δική τους χώρα ως την τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης;

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον γνωστό σας να σχολιάζει απεργίες και να λέει πως “αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται” και πως “δυσφημούν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό”, μπορείτε ελεύθερα να του τρίψετε στη μούρη αυτήν την είδηση που έρχεται από τη Γαλλία.

Ο Πύργος του Άιφελ παραμένει κλειστός, καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων και οι διαπραγματεύσεις με την εταιρία που διαχειρίζεται το μνημείο. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως η απεργία δεν αφορά κάποιο αίτημα που θα χαρακτηριζόταν “συντεχνιακό”, αλλά τις συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών που δεν έχουν κάνει ηλεκτρονική κράτηση στο εισιτήριό τους και είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν αρκετή ώρα μες στον ήλιο και τον καύσωνα, σε μεγάλες ουρές, για να φτάσει η σειρά τους και να εξυπηρετηθούν. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η θερμοκρασία φτάνει ακόμα και στους 38 βαθμούς, ενώ η Ευρώπη υποφέρει από καύσωνα διαρκείας και το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων ετών -σε πλήρη αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες στη χώρα μας.

Ποιος είναι όμως αυτός που δυσφημεί πραγματικά την εικόνα της Γαλλίας προς το εξωτερικό: οι απεργοί ή εταιρία που διαχειρίζεται το μνημείο; Και άραγε οι Γάλοι φιλελέδες να θεωρούν κι αυτοί τη δική τους χώρα ως την τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης;

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: