Από «Ίμπιζα των Άλπεων» σε hotspot κορονοϊού – Kαταγγελία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Αυστρίας για το χιονοδρομικό κέντρο Ισγκλ

Αν και η περιοχή είχε ανακυρηχθεί υψηλού κινδύνου από τις αρχές του μήνα, εργοδοσία και τοπικές αρχές κράτησαν ανοιχτά το κέντρο για μέρες για να μην χάσουν τα τουριστικά έσοδα, με αποτέλεσμα να μολυνθούν εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Σοβαρές καταγγελίες γίνονται αυτές τις μέρες από Κομμουνιστικά Κόμματα και Κομμουνιστικές Νεολαίες, σωματεία, μαζικούς λαϊκούς φορείς σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη στάση της εργοδοσίας, κυβερνήσεων και τοπικών αρχών απέναντι στους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Χαρακτηριστική, η ανάρτηση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Αυστρίας, με τίτλο: «Από “Ίμπιζα των Άλπεων” σε hotspot κορονοϊού». Στην ανάρτησή της σημειώνει ότι η εργοδοσία σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές του Τιρόλου στην Αυστρία (από τα μεγαλύτερα χειμερινά τουριστικά θέρετρα στην Ευρώπη), αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτό το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο Ischgl, καθώς υπήρχαν κρατήσεις για σκι από χιλιάδες τουρίστες. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι από τις αρχές Μάρτη πολλές κυβερνήσεις είχαν χαρακτηρίσει την περιοχή ως υψηλού κινδύνου, ενδεικτικά 491 Νορβηγοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά την επιστροφή τους από το Τιρόλο. Τελικά, μόλις στις 14 Μάρτη, 9 ημέρες αφότου η Ισλανδία κήρυξε το Ischgl ως περιοχή κινδύνου, το χιονοδρομικό κέντρο μπήκε σε καραντίνα.

Ακόμη ένα παράδειγμα που η εργοδοσία (στην προκειμένη, το τουριστικό κεφάλαιο και η εταιρεία σιδηροδρόμων που είχε κλείσει πακέτα μεταφοράς χιλιάδων τουριστών) αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για την υγεία τους, ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία της. Και όπως σημειώνει και η Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας στην ανάρτησή της: «Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται επαρκώς: Τα κέρδη υπερισχύουν των ανθρώπινων ζωών σε αυτό το σύστημα».

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: