Aπίστευτη δήλωση του υπουργού υγείας στη Χιλή – “Μετράμε τους νεκρούς στους αναρρώσαντες γιατί δεν είναι πια μεταδοτικοί”

Στον άλλο κόσμο αναρρώνουν οι νεκροί του κορονοϊού στη Χιλή, όπου οι καταγγελίες για πλασματική αποτύπωση της πραγματικότητας πληθαίνουν μεταξύ των εργαζόμενων στο σύστημα υγείας.

Η αξιοπιστία των στατιστικών σχετικά με τα κρούσματα και τους νεκρούς του κορονοϊού είναι ένα θέμα που έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφού πέρα από το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες δεν εφαρμόζουν εκτεταμένους ελέγχους του πληθυσμού, υπάρχουν κι εκείνες που είτε δεν καταγράφουν τους θανάτους εκτός νοσοκομείου με κορονοϊό, είτε δεν κάνουν τεστ σε νεκρούς με ύποπτα συμπτώματα της νόσου, είτε καταγράφουν κάποια άλλη παθολογία ως αίτιο θανάτου. Κανείς όμως δεν έχει φτάσει στο βαθμό πρωτότυπης σκέψης του υπουργού υγείας της Χιλής, Χάιμε Μανιάλιχ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί προσμετρώνται σε αυτούς που έχουν αναρρώσει από τον ιό, αφού πλέον δεν είναι μεταδοτικοί. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτό είναι συμβουλή “διεθνών οργανισμών”, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα ποιους εννοεί. Πέρα από το γεγονός πως υπάρχουν ανεκδοτολογικά περιστατικά για υγειονομικούς που κόλλησαν από πτώμα, από μόνος του ο κυνισμός της ακροδεξιάς κυβέρνησης Πινιέρα είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτος σε παγκόσμιο επίπεδο.

https://twitter.com/Garou_Hidalgo/status/1250188289790939136

Η ευφάνταστη στατιστική της Χιλής εξηγείται από το γεγονός πως η κυβέρνηση προσπαθεί να προβάλει ένα succes story στην αντιμετώπιση του κορονοϊού μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής, βασιζόμενη στη χαμηλή συγκριτικά με το μέσο όρο θνησιμότητα, λίγο πάνω από 1%. Στη χώρα δεν υπάρχει λοκντάουν, με εξαίρεση κάποιες συνοικίες στο Σαντιάγο, όπου επίσης προβλέπεται σύντομα η άρση των περιορισμών κυκλοφορίας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ωστόσο προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας, σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικοποιημένο, δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία, ιδίως στις φτωχότερες και πιο μολυσμένες περιβαλλοντικά περιοχές του νότου. Εικόνες από το νοσοκομείο του Τεμούκο, 845χλμ νότια του Σαντιάγο, κάνουν το γύρω του διαδικτύου στη Χιλή, με τους εργαζόμενους χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών και κολλητικές ταινίες για να προστατευτούν. Μεγάλη είναι η έλλειψη αναπνευστήρων, αλλά ακόμα κι όταν κάποιοι από αυτούς καταφτάνουν στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για το χειρισμό τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: