Aπέκλεισαν τους επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚ Ιταλίας από τα ψηφοδέλτια των περιφερειακών εκλογών στην Τοσκάνη

Την άμεση επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων με τα σωστά ονόματα απαιτεί ο Μάρκο Ρίτσο.

Tην απουσία του ονόματος των δύο επικεφαλής του συνδυασμού του Κομμουνιστικού Κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές της Τοσκάνης στις 20 και 21 Σεπτέμβρη καταγγέλλει ο γγ γραμματέας Μάρκο Ρίτσο. Πιο συγκεκριμένα, δεν αναγράφονται στα ψηφοδέλτια τα ονόματα της Λένι Μποτάι και Κάρλο Μπέρνι, που ηγούνται του συνδυασμού των κομμουνιστών στην Τοσκάνη.

Ο γραμματέας του κόμματος ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της παράλειψης και την επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων με τη συμπερίληψη των δύο ονομάτων, κάνοντας λόγο για “βαριά πράξη αλλοίωσης της θέλησης των εκλογέων στη διατύπωση του ψηφοδελτίου”. Από την πλευρά του, το Εκλογικό Συμβούλιο της Τοσκάνης αρνείται να συζητήσει το θέμα, κάνοντας λόγο για σύννομη διαδικασία, σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο του 2004.

Παρά τα προσκόμματα αυτά, που έρχονται να προστεθούν στο πρόσφατο περιστατικό μαζικής καταστροφής αφισών υποψηφίων του κόμματος στην περιφέρεια Μάρκε,  το ΚΚ συνεχίζει με δυναμισμό την προεκλογική του εκστρατεία, στη μάχη για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στη γειτονική χώρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: