Απαγόρευση εισόδου σε τραγουδιστή λόγω σχέσεων με την κυβέρνηση Μαδούρο επέβαλε η Κολομβία

Η Κολομβία βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα των χωρών της Λατινικής Αμερικής που στηρίζουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μαδούρο με επικεφαλής της ΗΠΑ

Απαγόρευση εισόδου επέβαλαν οι κολομβιανές αρχές στον τραγουδιστή Ομάρ Ενρίκε, λόγω των σχέσεων του με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Ο τραγουδιστής ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε συναυλία στα πλαίσια του καρναβαλιού της Μπαρανκίγια, ωστόσο όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Μετανάστευσης της Κολομβίας, Κριστιάν Κρούγκερ «Δε θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που έχουν κάνει τόση ζημιά στα αδέρφια μας στη Βενεζουέλα να τριγυρνάνε στη χώρα μας χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες της δράσης τους», προσθέτοντας πως αν ο τραγουδιστής επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα θα παρεμποδιστεί η είσοδός του.

Ο μάνατζερ του καλλιτέχνη δήλωσε πως «Ο Ομάρ Ενρίκε ήταν καλλιτέχνης πριν τον Τσάβες και μετά από αυτόν. […]Οι καλλιτέχνες είναι απολίτικοι, χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας και κομμάτων. Τραγουδά για το λαό και τίποτε άλλο».

Η κολομβιανή κυβέρνηση προφανώς δε συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση, βασισμένη και στο γεγονός πως ο Ενρίκε ερμήνευσε το επίσημο τραγούδι της προεδρικής εκστρατείεας του Μαδούρο. Για το λόγο αυτό το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα σε 200 άτομα στα οποία έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα, ανάμεσά τους το ίδιος ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο αντιπρόεδρος και ο επικεφαλής της Συνταγματικής Συνέλευσης.

Εκτός από τον Ενρίκε, η Κολομβία επέβαλε κυρώσεις και στον Ρόναλντ Ραμίρες, που έφτασε αεροπορικά στην Μπαρανκίγια για να αναλάβει πρόεδρος πετροχημικής εταιρείας βενεζουελάνικων κρατικών συμφερόντων στη χώρα, μη επιτρέποντάς του την αποβίβαση.

Η Κολομβία βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα των χωρών της Λατινικής Αμερικής που στηρίζουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μαδούρο με επικεφαλής της ΗΠΑ και υπήρξε μια από τις πρώτες που αναγνώρισαν ως μεταβατικό πρόεδρο τον «αυτοανακηρυγμένο» ακροδεξιό Χουάν Γκουαϊδό στις 23 Γενάρη.

Με πληροφορίες από telesurtvnet

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: