Απαγόρευση δράσης σε μέλη του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία

“Πρόκειται για τη νιοστή πράξη πρόκλησης ενάντια στους εργάτες και όσους  υποστηρίζουν τους αγώνες τους από τα αφεντικά”. 

Μπορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας να μη θέτει ψηλά τον εκλογικό πήχυ, και μόνο όμως η δυναμική παρουσία του ψηφοδελτίου με το σφυροδρέπανο σε όλη την επικράτεια της χώρας φαίνεται πως σκορπά πραγματικό φόβο στα αφεντικά, που, αν μη τι άλλο, πάντα αποδεικνύονται ικανά στην ανίχνευση του πραγματικού εχθρού τους.

Έτσι, όπως κατήγγειλε πριν λίγες ώρες ο γγ του κόμματος Μάρκο Ρίτσο, νέοι του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC)  ήρθαν αντιμέτωποι με απαγόρευση πολιτικής δράσης την ώρα που μοίραζαν φυλλάδια έξω από την είσοδο της μεγάλης πολυεθνικής του φαρμάκου Bristol Myers-Squibb στην πόλη Ανιάνι του Λατίου. Όπως σημείωσε στην ανάρτησή του ο Ρίτσο, πρόκειται για “τη νιοστή πράξη πρόκλησης ενάντια στους εργάτες και όσους  υποστηρίζουν τους αγώνες τους από τα αφεντικά”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της FCG και του ΚΚ έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια προσκόμματα στη δράση ή ακόμα και τη φυσική παρουσία τους σε χώρους δουλειάς, αυτό όμως δεν κάμπτει σε καμία περίπτωση την αποφασιστικότητά τους να είναι παρόντες με όσες δυνάμεις διαθέτουν, σε κάθε μετερίζι που ζει κι εργάζεται η ιταλική εργατική τάξη και νεολαία, με στόχο την ανασύνταξη του κομμουνιστικού κινήματος, που από τόσα κύματα έχει περάσει στη γειτονική χώρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: