Απαγωγή και βασανιστήρια σε μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Σουδάν

Έκκληση σε όλα τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα του κόσμου, αλλά και κάθε προοδευτικό πολίτη απευθύνουν οι κομμουνιστές του Σουδάν, καταγγέλλοντας απαγωγή και βασανιστήρια του ηγετικού στελέχους τους Μασούντ Αλ Χασάν, από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η γραμματεία του ΚΚ Σουδάν, ζητώντας τη διεθνή συμπαράσταση από ΚΚ και κάθε ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, σχετικά με την τύχη του μέλος της ΚΕ του κόμματος, Μασούντ Αλ Χασάν. Όπως αναφέρεται, το στέλεχος απήχθη μέσα από τα γραφεία του κόμματος πριν λίγες μέρες κι έκτοτε η τύχη του αγνοείται, ενώ η βία τη στιγμή της σύλληψης κάνει τους συντρόφους του να φοβούνται πως υποβάλλεται σε βασανιστήρια. Απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή του και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με την οικογένεια και το δικηγόρο του:

ΕΠΕΙΓΟΝ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣΟΥΝΤ ΑΛ ΧΑΣΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Το Κ.Κ. Σουδάν, απευθύνει αυτή την επείγουσα έκκληση προς όλα τα αδερφά κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, προς όλο τον κόσμο, προς κάθε έντιμο άνθρωπο μέσα και έξω από τη χώρα, προς όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και σ’ όλο το λαό.

Ο σύντροφος Μασούντ Αλ Χασάν, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ. Σουδάν και Γραμματέας της επιτροπής πόλης της πρωτεύουσας Χαρτούμ, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου απήχθη μέσα από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Χαρτούμ, από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας. Ο σύντροφος Μασούντ Αλχασάν, υποβλήθηκε σε υπερβολική βία κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μας πολύ φοβόμαστε ότι υποβάλλεται σε σοβαρά βασανιστήρια.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση του τόπου της σύλληψής του.

Απαιτούμε να επιτραπεί στην οικογένειά του και στο συνήγορό του να τον επισκεφθούν για να ελέγξουν και να διασφαλίσουν την σωματική και ψυχική του ακεραιότητα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του.

Καταγγέλουμε το καταπιεστικό καθεστώς και την κρατική ασφάλεια, που είναι μόνοι υπεύθυνοι για τη σύλληψη και τον πόνο που προκαλούν στον σύντροφο Μασούντ Αλ Χασάν. Θα αγωνιστούμε για την απελευθέρωσή του.

Η γραμματεία της ΚΕ του ΚΚ Σουδάν 27 Δεκεμβρίου 2018

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: