Ανταπόκριση από το 3ο Φεστιβάλ Διεθνούς Αλληλεγγύης του Εργατικού Συλλόγου Ελλήνων του Κεμπέκ (ΦΩΤΟ)

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ συνεχίζονται με εκδήλωση-συζήτηση για τη κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών την Παρασκευή 10 Μάη στις 7:30 μ.μ. και το Σάββατο 11 Μάη στις 8:00 μ.μ. με μουσική εκδήλωση για την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών Ελλάδας και Τουρκίας.

Με επιτυχία ξεκίνησε το 3ο Φεστιβάλ Διεθνούς Αλληλεγγύης του Εργατικού Συλλόγου Ελλήνων του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε τη Παρασκευή 3 Μάη με την εκδήλωση αλληλεγγύης προς το λαό της Βενεζουέλας στην γεμάτη αίθουσα του Εργατικού Συλλόγου.

Στους παρευρισκόμενους μίλησε μέσω τηλεφώνου ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της Κομουνιστικής νεολαίας Βενεζουέλας Igor Castillo, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη να καταδικαστεί παγκοσμίως η απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα και η επιβολή ως προέδρου του Guaidο, που αποτελεί κομμάτι της βρώμικης επεμβάσεις των ΗΠΑ, Καναδά και ΕΕ στη Βενεζουέλα.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο γραμματέας της Κουμμουνιστικής νεολαίας του ΚαναδάAdrien Welsh και η πρόξενος της Κούβας στο Μόντρεαλ Ana Maylén Cruz Gonzalez.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής.

Την Κυριακή 5 Μάη το φεστιβάλ συνεχίστηκε με εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά όπου ο εργατικός σύλλογος τίμησε την πρωτομαγιά του Σικάγο ενώ η βραδιά έκλεισε με αφιέρωμα στα εργατικά τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ συνεχίζονται αυτή τη βδομάδα με μια εκδήλωση-συζήτηση για τη κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών την Παρασκευή 10 Μάη στις 7:30 μ.μ. και το Σάββατο 11 Μάη στις 8:00 μ.μ. με μουσική εκδήλωση για την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών Ελλάδας και Τουρκίας.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του συλλόγου στο 5359 ave du Parc.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: