“Ανοιχτά σύνορα” για φθηνά εργατικά χέρια ζητά η “Εναλλακτική για τη Γερμανία”

Ο βουλευτής του κόμματος Τόμας Έρχορν μίλησε για “εξαιρέσεις σχετικά με την καθολική απαγόρευση εισόδου στη χώρα”, από “καλά καταρτισμένο δυναμικό, το οποίο χρειάζεται επειγόντων η γεωργία μας”, δηλαδή οι καπιταλιστές στο χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Μεγάλη η στεναχώρια της Εναλλακτικής για τη Γερμανία σχετικά με το μέλλον της φετινής σοδειάς λόγω κορονοϊού. Για το λόγο αυτό, το ακροδεξιό ξενοφοβικό κόμμα είχε τη φαεινή ιδέα ότι μπορούν κατ’ εξαίρεση να έρθουν φτηνοί εποχικοί εργαζόμενοι από την Ανατολική Ευρώπη, μετά από την απαραίτητη καραντίνα, βεβαίως βεβαίως. Ο βουλευτής του κόμματος Τόμας Έρχορν μίλησε για “εξαιρέσεις σχετικά με την καθολική απαγόρευση εισόδου στη χώρα”, από “καλά καταρτισμένο δυναμικό, το οποίο χρειάζεται επειγόντων η γεωργία μας”, δηλαδή οι καπιταλιστές στο χώρο της αγροτικής παραγωγής. Ο ίδιος προσθέτει ότι η άφιξη των εποχιακών εργατών θα έπεται μιας “ενδελεχούς εξέτασης υγείας”.

Ακόμα πιο αναλυτικά εξέθεσε το “ανθρωπιστικό” σχέδιο του AfD ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Στέφαν Πρότσκα. Πρότεινε να φτάνουν με λεωφορεία οι ενδιαφερόμενοι εργάτες και να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα πριν βγουν στα χωράφια. Για όσους κατάγονται από χώρες όπου ισχύει επίσης η καραντίνα των εισερχόμενων από το εξωτερικό, όπως η Ρουμανία, το γερμανικό κράτος θα προσφέρει αποζημίωση για τις 4 εβδομάδες απομόνωσης, χωρίς να διευκρινίζει το ύψος της. Δείχνοντας την αγωνία του για το γεωργικό κεφάλαιο της Γερμανίας, τόνισε πως “το σημαντικότερο είναι τώρα να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα εισόδου στη χώρα των ευρωπαίων εργατών γης”. Μάλιστα δήλωσε πως η τετραμελής του οικογένεια “προσφέρθηκε” να βοηθήσει τοπική επιχείρηση φραουλοπαραγωγής στη Βαυαρία, με τον ίδιο το βουλευτή να είναι διατεθειμένος “να βοηθήσει στη συσκευασία” των φρούτων.

Προς το παρόν, η γερμανική κυβέρνηση προσανατολίζεται σε “εσωτερική” κάλυψη των αναγκών για αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, αντλώντας από τη δεξαμενή των 156000 καταγεγραμμένων ανέργων προσφύγων, ιδέα που θυμίζουμε ότι έχει πέσει στο τραπέζι πριν κάποιο διάστημα και στην Ελλάδα, όπου σχεδιαζόταν ακόμα και ειδική υπηρεσία στον ΟΑΕΔ ώστε να βρίσκουν οι γαιοκτήμονες φτηνούς μετανάστες από λίστες του οργανισμού.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: