Ανιστόρητη η ταύτιση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Ξεπλένετε τους φασίστες και τη δράση τους

30 κόμματα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καταδικάζουν το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού που σχεδιασμένα προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει! Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. 30 κόμματα που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία καταδικάζουν το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού που σχεδιασμένα προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το εν λόγω ψήφισμα προωθεί την ανιστόρητη ταύτιση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού ξεπλένοντας τους φασίστες και τη δράση τους, εκφράζοντας μίσος για την πάλη των λαών. Η συκοφαντία ότι ο σοσιαλισμός εξισώνεται με το φασισμό στο όνομα του ολοκληρωτισμού αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι ο φασισμός αποτελεί γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού. Κοινή οικονομική τους βάση αποτελεί η εξουσία των μονοπωλίων, την οποία μόνο ο σοσιαλισμός ανατρέπει.

Ισχυρίζεται προκλητικά επίσης ότι η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος Στρατός, που είχαν πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς κι εκατομμύρια τραυματίες για να συντριβεί ο φασισμός στην Ευρώπη, ήταν τάχα σύμμαχοι με τη ναζιστική Γερμανία. Σύμμαχοι και συνεργάτες του Χίτλερ ήταν τα μονοπώλια που του άνοιξαν το δρόμο και τα οποία στηρίζει η ΕΕ σήμερα καθώς και σειρά αστικών κυβερνήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το προκλητικό ψήφισμα φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει την ιστορία, θεωρώντας το Σύμφωνο Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ ως δήθεν αιτία ξεσπάσματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν είναι γνωστό ότι είχε προϋπάρξει το βρώμικο Σύμφωνο του Μονάχου ανάμεσα σε Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία με τη χιτλερική Γερμανία, που παρέδωσε την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ και οδήγησε στον προθάλαμο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι λαοί καταλαβαίνουν καλά ότι οι συντάκτες του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος, που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, ψεύδονται συνειδητά.

Καταγγέλλουμε όλες τις διαστρεβλώσεις της Ιστορίας από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, όπως και το παχυλά αμειβόμενο από την ΕΕ πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων αντικομμουνιστικών εκδηλώσεων, “Ευρώπη για τους Πολίτες”.

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει.

Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, οι απαγορεύσεις ΚΚ, οι καταστροφές μνημείων. Η αλήθεια θα λάμψει και οι λαοί, ιδιαίτερα η νεολαία, με την πάλη τους θα την κατακτήσουν και θα πετάξουν στα σκουπίδια της ιστορίας τέτοια κατασκευάσματα του κεφαλαίου και των ενώσεών του».

Τα κόμματα που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία: Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Ένωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλία, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Λευκορωσική Ρεπουμπλικανική Οργάνωση – ΚΚΣΕ, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Λαϊκή Αντίσταση Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Ένωση των Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα – Για την Ειρήνη και τον Σοσιαλισμό (Φινλανδία).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: