“Ανίατη ασθένεια ο κομμουνισμός” λέει στέλεχος της Λέγκας του Σαλβίνι – Απάντηση από Μάρκο Ρίτσο

Κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι Έλληνες ομοϊδεάτες του πριν μερικές δεκαετίες είχαν και πιο πετυχημένες παρομοιώσεις, με γύψους και ασθενείς

Κανείς δεν εκπλήσσεται πως η Λέγκα και τα στελέχη της διακρίνονται όχι μόνο από τον ακραίο ρατσιστικό και αντιμεταναστευτικό λόγο και πρακτικές τους, αλλά και από έναν αντικομμουνισμό που θυμίζει άλλες εποχές. Μετά τη δήμαρχο της Λέγκας που θέλει να φακελώσει αριστερούς εκπαιδευτικούς, έρχεται ένας ομοϊδεάτης στην πόλη Ζαρτσάνα στη Λιγουρία να επιδοθεί σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ αντικομμουνιστικής υστερίας. Αφορμή το κείμενο που υπέγραψαν ορισμένοι επιφανείς πολίτες της Ζαρτσάνα για να διαμαρτυρηθούν που τοπικός ζαχαροπλάστης υποδέχτηκε στην πόλη τον ηγέτη της Λέγκας, υπουργό εσωτερικών και επίδοξο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι με μια τεράστια τούρτα. Και μάλιστα όχι ό,τι κι ό,τι αλλά στολισμένη με τα χρώματα του κόμματος και το εθνικιστικό και ξενοφοβικό σύνθημά της “Πρώτα οι Ιταλοί”.

Έξαλλος με τις αντιδράσεις, ο ηγέτης της δημοτικής παράταξης του κόμματος στην πόλη και αξιωματικό των καραμπινιέρων Εμίλιο Ιάκοπι, ξέσπασε μέσω φέισμπουκ σε ένα χυδαίο παραλήρημα: “Διαβάζοντας τις πολεμικ΄ς που κάνουν οι μπολσεβίκοι σχετικά με το Μοντεμπέλο (σ.σ το ζαχαροπλάστη που έφτιαξε την επίμαχη τούρτα) λέω: πρέπει να ντρέπεστε! Μιλάτε όλο για δημοκρατία και μετά κάνετε σταλινικές διώξεις, προκαλείτε εμετό”, ενώ παρακάτω συνεχίζει “Μα η αρρώστεια από την οποία πάσχετε είναι ανίατη: ο κομμουνισμός. Μια παθολογική κατάσταση για την οποία η επιστήμη δε βρήκε ακόμα εμβόλιο”. Κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι Έλληνες ομοϊδεάτες του πριν μερικές δεκαετίες είχαν και πιο πετυχημένες παρομοιώσεις, με γύψους και ασθενείς.

Το κρεσέντο του δημοτικού συμβούλου κι εν ενεργεία αξιωματικού, δεν μπορούσε φυσικά να μείνει αναπάντητο από το Μάρκο Ρίτσο, γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας. Mε σκωπτική διάθεση σχολίασε στο τουίτερ:

Αυτός ο τύπος ισχυρίζεται πως το να είσαι κομμουνιστής είναι “ανίατη ασθένεια”. Εγώ νομίζω επ’ αυτού ότι το ίντερνετ είναι η παιδική αρρώστεια των δειλών. Πίσω από το πληκτρολόγιο είναι όλοι λιοντάρια. Το μόνο καλό ότι δημιουργούν σεβασμό για τους πραγματικούς κομμουνιστές:

Στη συνέχεια εξέδωσε πιο αναλυτική ανακοίνωση, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων πως εδώ και χρόνια υπάρχει “επιστημονική επίθεση” στην κομμουνιστική ιδεολογία κι ότι η περίπτωση Ιάκοπι δεν είναι απλά το ντελίριο ενός τοπικούς στελέχους, αλλά πράξη ενταγμένη στη γενική στρατηγική της Λέγκας κατά του κομμουνιστικού κινήματος, μέσω της προώθησης της θεωρίας των δύο άκρων, αλλά και την ανοιχτή προσπάθεια σε κάποιες ελεγχόμενες από τη Λέγκα κοινότητες να απαγορευτεί ουσιαστικά η κομμουνιστική ιδεολογία. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις ευθύνες της ΕΕ για τη δημιουργία και την προώθηση του αντικομμουνιστικού κλίματος σε όλη την Ευρώπη και στην Ιταλία.

Κλείνει σημειώνοντας πως “η καταπολέμηση του κομμουνισμού χρησιμεύει σε όλα αυτά τα κόμματα για να λειάνουν το έδαφος σε αντιδραστικά σχέδια και αντιλαϊκές πολιτικές. Για το λόγο αυτό το σκιάχτρο του κομμουνισμού τρομάζει ακόμα όσους δρουν για τα συμφέροντα των λίγων”.

Αίσθηση, αλλά και θυμηδία στα ΜΚΔ έχρι προκαλέσει η παρέμβαση της τοπικής επικαφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Φεντερίκα Πεκούνια, που επιχείρησε να αποσπάσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μέσω του ακροδεξιού Ιάκοπι δηλώνοντας: “Αν το να είσαι κομμουνιστής είναι ανίατη ασθένεια σχέση με την ιστορία του παρελθόντος και του παρόντος, ελπίζω να μη θεραπευτώ ποτέ από αυτή”. Στην πραγματικότητα βέβαια, ούτε η ίδια, ούτε το κόμμα της έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα της “ασθένειας”, δεν υπάρχει λοιπόν και οτιδήποτε για να θεραπευτούν από αυτό.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: