Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρα σε διαδηλωτές στο Ντάλας για “να προστατεύσει το αγαπημένο του μπαρ” (VIDEO)

Με μονταρισμένο βίντεο οπαδοί του Τραμπ και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησαν να παρουσιάσουν με μονταρισμένα πλάνα τον επικίνδυνο ακροδεξιό ως “καταστηματάρχη” που προστάτευε την περιουσία του.

Μπούμερανγκ γύρισε η απόπειρα οπαδών του Τραμπ να παρουσιάσουν μια ιστορία τρόμου με φιλήσυχο “καταστηματάρχη” που έγινε στόχος αφιονισμένων “βανδάλων” την ώρα που προσπαθούσε να “προστατέψει την περιουσία του”. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Elijah Schaffer γνωστός οπαδός του Αμερικανού προέδρου, ανέβασε στο τουίτερ ένα βίντεο που δείχνει έναν αιμόφυρτο λευκό άνδρα στο πάτωμα, την ώρα που τον χτυπούν μαύροι διαδηλωτές σε γειτονιά του Ντάλας στο Τέξας. Σύμφωνα με το Schaffer, ο άντρας “υπερασπιζόταν το μαγαζί του με ένα μεγάλο σπαθί”, με τους διαδηλωτές να του επιτίθενται με ένα σκέιτμπορντ και με πέτρες. Αμέσως ομοϊδεάτες του Schaffer άρχισαν να διαδίδουν το επίμαχο μονταρισμένο βίντεο, προσθέτοντας κι άλλες ευφάνταστες λεπτομέρειες, όπως ότι οι νεαροί ήταν αντίφα, που ως γνωστόν από χθες ο Τραμπ έχει δηλώσει πως θέλει να τους κατατάξει επίσημα στους τρομοκράτες.  Άλλοι άφηναν να διαρρεύσει ότι ο άντρας βρίσκεται σε κρίσιμη, ακόμα και σε κωματώδη κατάσταση.

Mάλιστα, σύμφωνα με το άντρα που βιντεοσκόπησε τη σκηνή, αυτό που δε φαίνεται στην κάμερα είναι ότι ο αυτόκλητος υπερασπιστής της τάξης τραυμάτισε έναν από τους διαδηλωτές. Προσθέτει επίσης ότι εκείνη την ώρα δε γίνονταν λεηλασίες στο σημείο, μολονότι είχαν σπάσει κάποια τζάμια καταστημάτων. Το παραπλανητικό αρχικό βίντεο έσπευσε να αναδημοσιεύσει στο τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ, μόνο για να κατέβει αργότερα όταν βγήκε στο φως η αλήθεια.

Δεν ήταν όμως η “απρόκλητη” επίθεση το μοναδικό ψέμα στο πώς παρουσιάστηκε στην αρχή η υπόθεση. Στη σειρά αναρτήσεών του, ο C.A Shoultz όπως ονομάζεται, έκανε φανερό ότι όχι απλά δεν είναι “καταστηματάρχης”, αλλά ότι κατέβηκε με τη μαχαίρα αφενός επειδή φοβήθηκε, όπως ισχυρίζεται πως οι διαδηλωτές θα “ακινητοποιούσαν το θυρωρό” της πολυκατοικίας του, χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή για τέτοιες εικασίες, κι αφετέρου για να προστατέψει το αγαπημένο του μπαρ “Billy Can Can”, όπου συνήθιζε να τα πίνει πριν την πανδημία.

 

Μάλιστα, αν και φαινομενικά αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος να πάει εκεί με την “ηλίθια μαχαίρα”, ουσιαστικά προσπαθεί να παρουσιάσει ως ευγενή τα κίνητρά του, κάνοντας λόγω για “γενναιότητα σε σημείο ηλιθιότητας”, γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο γενναίο από το να κραδαίνει κανείς απρόκλητα ένα τεράστιο μαχαίρι μέσα σε άοπλο πλήθος.

Διαβάζοντας αναρτήσεις του Shoultz μια μέρα πριν το συμβάν, διακρίνεται ότι ουσιαστικά επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη ενέργεια, με τον ίδιο απλά να ψάχνει την κατάλληλη αφορμή για να παραστήσει το σαμουράι στους δρόμους του Ντάλας, αναφέροντας πως “έχει μια μαχαίρα κάτω από το κρεβάτι για προστασία του σπιτιού” με την οποία “μπορεί απόλυτα να σκοτώσει έναν άνθρωπο που δε φοράει πανοπλία”, θέτοντας αμέσως μετά το ρητορικό ερώτημα: “Θα χρειαστεί ν’ αρχίσω να το κουβαλάω στο Ντάλας τώρα;”

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 90 συλλήψεις νεαρών με την υποψία συμμετοχής σε επεισόδια τη μέρα του συμβάντος, ο τύπος με την ψυχοσύνθεση Μπρέιβικ, όχι απλά δεν αντιμετωπίζει καμία κύρωση, αλλά δέχτηκε και τη συμπάθεια του δημάρχου του Ντάλας, Έρικ Τζόνσον, που δήλωσε πως “Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν ξυλοδαρμοί σαν αυτόν στην πόλη μου”, προσθέτοντας πως διεξάγεται αστυνομική έρευνα.

Με πληροφορίες από The Intercept

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: