Ανακαινίζεται η Σχολή Καρλ Λίμπκνεχτ του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος με συμβολή και του ΚΚΕ

Το φιλόδοξο σχέδιο υλοποιείται με τις δωρέες και την εθελοντική εργασία κομμουνιστών και φίλων του κόμματος στο Λεβερκούζεν, ανάμεσά τους και μέλη του ΚΚΕ.

H Σχολή Καρλ Λίμπκνεχτ στο Λεβερκούζεν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας αποτελεί το κεντρικό μορφωτικό ίδρυμα του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ιδρύθηκε πριν έναν αιώνα σχεδόν, στα τέλη της δεκαετίας του ’20, από εργάτριες και εργάτες της πόλης. Το οίκημα κατασχέθηκε από τους ναζί το 1933 και μόλις το 1946 επεστράφη στο νόμιμο κάτοχο, δηλαδή τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο του Λεβερκούζεν.

Στο κτίριο υπάρχουν αυτή τη στιγμή 36 κλίνες σε 7 συνολικά αίθουσες, κουζίνα και χώροι συνεδριάσεων. Η ανάγκη ανακαίνισης του κτιρίου είναι πολύ μεγάλη, λόγω της παλαιότητας. Η εθελοντική δουλειά μελών και φίλων του DKP, αλλά και η δωρεά ενός φίλου του κόμματος, του Αντρέας Τσεχμάιστερ κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Στόχος είναι η αντικατάσταση των ειδών υγιεινής και όλων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών αντικαταστάσεων, όπως και η ανακαίνιση της κουζίνα και των χώρων διαμονής και συνεδρίων. Η κάτοψη των ορόφων θα αλλάξει, ενώ θα αξιοποιηθεί και το υπόγειο με τη δημιουργία νέας κουζίνας, καφετέριας, αλλά και νέων, υπόγειων παραθύρων. Επιπλέον, θα αντικατασταθούν πολλά παράθυρα, θα μονωθεί η σοφίτα και θα προστεθεί ασανσέρ, διευκολύνοντας την πρόσβαση ΑμεΑ στο χώρο.

Το κόστος σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχιτεκτόνων θα ανέλθει στα 750.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστεί το κόστος για τη βελτίωση της προσβασιμότητας. Στόχος είναι το 50% να καλυφθεί στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς εργασίας, στην οποία ήδη έχουν συμμετάσχει δεκάδες μέλη του DKP και της SDAJ, της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας. Στην εθελοντική εργασία συμμετέχουν και φίλοι του κόμματος, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήδη δήλωσαν την πρόθεσή τους να εγγραφούν σε αυτό μετά από αυτή την εμπειρία. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην προσφορά και μελών του ΚΚΕ της περιοχής, που στήριξαν με τη συμμετοχή τους της μέρες εθελοντικής εργασίας, ενώ αντίστοιχη πρόθεση έχουν εκδηλώσει και μέλη του ΤΚP.

Mέλη του κόμματος με γνώση του αντικειμένου έχουν αναλάβει όλους τους σημαντικούς τομείς του έργου, ενώ η επιτυχία των ημερών εθελοντικής εργασίας οδηγεί σε συνέχισή τους το 2020. Συνεχίζονται επίσης οι δωρεές στο σύλλογο “Κρατήστε τη Σχολή Καρλ Λίμπκνεχτ”, που ανήλθαν σε 10.000 το 2018 και 25.000 το 2019.

Με πληροφορίες από unserezeit.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: