Αν ο Τραμπάκουλας ζούσε στην Κίνα σήμερα – Κινέζος βοσκός συγκάλεσε μήτινγκ με τις κατσίκες του

Πώς θα ήταν το ριμέικ του “Αλαλούμ” αν γυριζόταν σήμερα στην επαρχία Γκανσού της Κίνας.

Σε άλλες ξέγνοιαστες εποχές επί ΠΑΣΟΚ, ο Χαράλαμπος Τραμπάκουλας «έβοσκε τα πρόβατά του εδώ παρά πέρα», για να εντρυφήσει στη συνέχεια στα μυστήρια της σύγχρονης τεχνολογίας και τη διάδοση του μαρξισμού – λενινισμού στο Λέτσοβο, μετά την ιστορική του συνάντηση με τον κομματικό ινστρούχτορα που του άνοιξε τα μάτια. Στη σημερινή Κίνα, όπου η πάλη των τάξεων παραμένει προς το παρόν ιστορικά αδικαίωτη, ακόμα και στις αγροτικές κομμούνες της επαρχίας, οι συνάδελφοι του Τραμπάκουλα είναι λιγότερο αμέριμνοι, καθώς η οικονομική τους επιβίωση εξαρτάται από το καινοτόμο επιχειρηματικό πνεύμα με το οποίο υλοποιούν το σοσιαλισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν ένας βοσκός αποφάσισε να συγκαλέσει σε μήτινγκ τις κατσίκες του και να τις καλέσει από μικροφώνου να παράγουν περισσότερους απογόνους. Μπορεί οι περισσότερες κατσίκες να τον αγνόησαν και να σαμποτάρισαν την πρωτοβουλία της – όχι και τόσο κολχόζνικης ιδιοκτησίας -, αλλά τουλάχιστον ένας από τους τράγους μπήκε στο νόημα αμέσως και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να πιάσει επί τόπου τους φιλόδοξους στόχους.

Πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε αν την ιδέα για το μήτινγκ τη φύτεψε στο βοσκό κάποιος αντίστοιχος Κινέζος ινστρούχτορας που το διαβεβαίωσε πως τα πρώτα 100 χρόνια μέχρι το σοσιαλισμό είναι δύσκολα, να πούμε ότι το βίντεο είναι φάρσα που εμπνεύστηκε ο κύριος Λου και μαγνητοσκόπησε η κόρη του, προς τέρψιν των Κινέζων χρηστών ΜΚΔ. Μήπως όμως πολλά από τα μήτινγκ σε “κανονικές” επιχειρήσεις της Κίνας ή της Δύσης είναι σοβαρότερα;

Με πληροφορίες από reader.gr, dailymail.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: