Αλυσίδα σχημάτισαν λευκές γυναίκες στο Κεντάκι για να προστατεύσουν μαύρους διαδηλωτές από την αστυνομία

Η ιδέα για το σχηματισμό της ανθρώπινης αλυσίδας ανήκει στη Σανέλ Χελμ, ηγετικού στελέχους του τοπικού παραρτήματος του Black Lives Matter.

To γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που  έβγαλε ο φωτογράφος Τιμ Ντρακ στο Louisville του Κεντάκι την Πέμπτη το βράδυ, και εικονίζει μια σειρά από λευκές γυναίκες (και κάποιους άντρες), να προτάσσουν τα σώματά τους μεταξύ της αστυνομίας και των μαύρων διαδηλωτών, που, εκτός από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, εκφράζουν την οργή τους και για το φόνο της Μπριόνα Τέιλορ, που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι εισέβαλλαν στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν με το σύντροφό της χωρίς να χτυπήσουν την πόρτα, νομίζοντας πως οι ένοικοι είχαν σχέση με υπόθεση ναρκωτικών. Ο φίλος της Μπριόνα Κένεθ Γουόκερ, περνώντας τους αστυνομικούς με πολιτικά για διαρρήκτες, άρχισε να πυροβολεί πρώτος, σύμφωνα με την αστυνομία, με τους πρώτους να απαντούν πυροβολώντας επανειλημμένα τη γυναίκα. Ο Γουόκερ τελικά απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες, η υπόθεση της Μπριόνα ωστόσο έγινε γνωστή δυο μήνες αργότερα, μετά από σχετική ανάρτηση του Σον Κινγκ, μέλους του κινήματος Black Lives Matter.

Στην ανάρτησή που έγινε βάιραλ σημειώνεται πως: “Αυτή είναι μια σειρά λευκών που δημιουργούν ένα φράγμα μεταξύ μαύρων διαδηλωτών και αστυνομίας. Αυτό είναι αγάπη. Αυτό είναι που πρέπει να κάνεις με το προνόμιό σου”.

Ο Ντρακ, που εμφανίστηκε στο σημείο για να βγάλει φωτογραφίες κατά τις 9 το βράδυ, δήλωσε πως μια μικρή αστυνομική δύναμη κατέφτασε για να κλείσει την πρόσβαση στο κέντρο καθώς το πλήθος αυξανόταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα για το σχηματισμό της ανθρώπινης αλυσίδας ανήκει στη Σανέλ Χελμ, ηγετικού στελέχους του τοπικού παραρτήματος του Black Lives Matter, που είπε στους λευκούς διαδηλωτές με ντουντούκα: “Αν πρόκειται να είστε εδώ, πρέπει να υπερασπιστείτε αυτό το μέρος”, λέγοντάς τους να σχηματίσουν να χρησιμοποιήσουν τα σώματά τους ως εμπόδιο μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. “Δε χρειαζόταν να πειστούν”, προσθέτει ο Ντρακ, “Όλοι το έκαναν πρόθυμα και με ενθουσιασμό”. Μάλιστα μεταξύ του πλήθους βρίσκονταν η γυναίκα και η κόρη του φωτογράφου, κάτι για το οποίο ο ίδιος δηλώνει περήφανος.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: