Αλληλεγγύη Τούρκων κομμουνιστών υποψηφίων σε απεργούς εργάτες

Τη στήριξή του στον απεργιακό αγώνα εργατών σε χημικό εργοστάσιο της Τουρκίας μετά την απόλυση συναδέλφων τους εξέφρασε ανεξάρτητος κομμουνιστής υποψήφιος, που κατεβαίνει στην εκλογική πλατφόρμα με ραχοκοκκαλιά το ΤΚΡ, μετά την απαγόρευση αυτόνομης συμμετοχής του στις εκλογές της χώρας πριν λίγες βδομάδες.

Ο Τουράν Αρσλάν, ανεξάρτητος υποψήφιος της πλατφόρμας “Το κοινωνικό σύστημα πρέπει ν’αλλάξει”, που δημιουργήθηκε μετά από κάλεσμα του ΤΚΡ για τις βουλευτικές εκλογές στις 24 Ιούνη, επισκέφτηκε απεργούς εργάτες στο χημικό εργοστάσιο του Ουροσάν στην περιοχή Τσορλού την περασμένη Τρίτη.

Οι εργάτες απεργούν ενάντια στην απόλυση οχτώ συναδέλφων τους, με πρόσχημα την έλλειψη πρώτων υλών, ενώ με διάφορες αλχημείες η εργοδοσία προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις αποζημιώσεις που υποχρεούται να δώσει. Οι εργάτες απεργούν από τα μεσάνυχτα της 15ης Μάη ενάντια στις παράνομες αποφάσεις της εργοδοσίας, ενώ θα αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους μετά τη συνάντηση εργοδοσίας και σωματείου.

Ο Αρσλάν εξέφρασε την υποστήριξή του, λέγοντάς τους να μην εγκαταλείψουν τον αγών, παρότι η κυβέρνηση καμαρώνει πως έχει απαγορεύσει τους εργατικούς αγώνες. “Οι φιλοκαπιταλιστές υποψήφιοι είναι με τους εργοδότες, αλλά εμείς θα είμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης”, προσέθεσε.

Η πλατφόρμα “Το κοινωνικό σύστημα πρέπει ν’αλλάξει” κάνει προεκλογικές συναντήσεις ανεξάρτητων κομμουνιστών υποψήφίων σε πολλές πόλεις. Η δημιουργία της πλατφόρμας ήλθε μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να απαγορεύσει τη συμμετοχή του ΤΚΡ στις εκλογές με το όνομα και το έμβλημά του. Οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι κατεβαίνουν σε 17 εκλογικές περιφέρειες, στις πολυπληθέστερες και πιο βιομηχανικές περιοχές, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη, η Προύσα, το Ντιγιάρμπακιρ κι άλλες πόλεις. ”

Με πληροφορίες από sol.org.tr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: