Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συμμαθητές τους σε λύκεια όλης της Γαλλίας – “Ανάρμοστη πρόκληση” χαρακτηρίζει τις συμβολικές διαμαρτυρίες η αστυνομία

Αναπαράσταση των εξευτελιστικών εικόνων της σύλληψης ακόμα και 12χρονων παιδιών στη Mantes-la-Jolie έκαναν μαθητές σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Διαμαρτυρίες σε όλη τη Γαλλία έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα μετά τις εικόνες ντροπής που διέρρευσαν από  τη σύλληψη 151 νέων στ Mantes-la-Jolie, όπου μαθητές, ανάμεσά τους κι ένας 12χρονος, γονατίζουν με τα χέρια στο κεφάλι παρουσία πάνοπλων αστυνομικών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα», μετά από συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, πολλοί συμμαθητές τους αναπαρέστησαν τη στιγμή της σύλληψης. Όπως για παράδειγμα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, όπου πλήθος νέων γονάτισαν με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Παρόμοια κίνηση έκαναν και μαθητές στη Ντιζόν σε κεντρική πλατεία της πόλης, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας της περιοχής, που με ανάρτησή της στο τουίτερ «καταδίκασε» αυτή τη «σκηνοθεσία», που κατά τη γνώμη των αρχών «είναι μια απολύτως ανάρμοστη πρόκληση, την ώρα που οι δυνάμεις της τάξης έρχονται αντιμέτωπες με απαράδεκτη βία».

Στην πόλη Μοντρέιγ, μαθητές λυκείου ύψωσαν τη γροθιά τους ενάντια στο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, το διαβόητο «Parcoursup». Χθες 80 εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονταν υπό κατάληψη, ενώ σε 300 υπήρξαν «περιστατικά», σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας Ζαν – Μισέλ Μπλανκέρ. Οι συλλήψεις συνολικά σε όλη τη χώρα ξεπέρασαν τις 700.

Με πληροφορίες από huffingtonpost

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: