Αλλάζει όνομα το FARC στην Κολομβία για την αποφυγή του στιγματισμού εν μέσω συνεχόμενων δολοφονιών πρώην ανταρτών

Η κίνηση αυτή στοχεύει αφενός στον περιορισμό του στιγματισμού των πρώην ανταρτών και συμπαθούντων, κι αφετέρου τη διαφοροποίηση ενάντια στις ομάδες που έχουν επανέλθει στον ένοπλο αγώνα, ως αντίδραση στη μονομερή συστηματική παραβίαση της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016 από την κυβέρνηση Ντούκε. 

Σε “Κοινό Κόμμα” (Partido Comunes) μετονομάζεται το πολιτικό κόμμα FARC, μετά από έκτακτη σύσκεψη αντιπροσώπων που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Η κίνηση αυτή στοχεύει αφενός στον περιορισμό του στιγματισμού των πρώην ανταρτών και συμπαθούντων, που συνεχίζονται να διώκονται ανηλεώς από τις κολομβιανές αρχές, κι αφετέρου τη διαφοροποίηση ενάντια στις ομάδες που έχουν επανέλθει στον ένοπλο αγώνα, ως αντίδραση στη μονομερή συστηματική παραβίαση της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016 από την κυβέρνηση Ντούκε.

Η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος Ροντρίγκο Λοντόνιο, προσθέτοντας πως το έμβλημα του κόμματος με το τριαντάφυλλο θα παραμείνει ως έχει, ενώ ένας νέος νομικός εκπρόσωπος θα οριστεί από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Στη διάρκεια της τριήμερης συνάντησης των αντιπροσώπων, προτάθηκαν επίσης ονόματα όπως “Κοινή Λαϊκή Ενότητα” και “Κοινή Δύναμη”.

Tην ίδια ώρα, αμείωτες συνεχίζονται οι δολοφονίες πρώην ανταρτών, με τελευταίο θύματα τον 35χρονο πρώην αντάρτη Χουάν Κάρλος Κορέα, στην επαρχία της Antioquia, o οποίος απήχθη από ομάδα ενόπλων ανδρών, με το πτώμα του να βρίσκεται λίγη αργότερα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η τοπική αστυνομία, έχει απλά δηλώσει την “εξαφάνιση” του άνδρα, αρνούμενη πως έχει ανευρεθεί νεκρός που να αντιστοιχεί στον αγνοούμενο πρώην μαχητή.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: