Ακροδεξιοί μεταμφιεσμένοι ως διαδηλωτές σε επεισόδια στο Λος Άντζελες

Επικρατεί σύγχυση με το πώς κατάφερε να βρεθεί εκεί χωρίς να τον αντιληφθούν οι διαδηλωτές. Συνδυάζοντας εικόνες από το βίντεο του Morales καθώς και άλλου εικονολήπτη, κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Ο Morales είχε παρεισφρήσει στα μπλοκ των Antifa ντυμένος ως άτομο του Μπλακ Μπλοκ. Η προειδοποίηση προς τους αντιφασίστες είναι σαφής: “Προσέχετε τα νώτα σας εκεί έξω. Τους αρέσει να μεταμφιέζονται.”

Ian Miles Cheong και Andy Ngo. Δύο ονόματα της Αμερικανικής alt-right, γνωστά στο χώρο του διαδικτύου για τις ακροδεξιές ρατσιστικές θέσεις τους και τα προβοκατόρικα βίντεο που διακινούν στα κοινωνικά δίκτυα. Συνήθεις ύποπτοι για τις εντέχνως μονταρισμένες σκηνές, μέσω των social και ακροδεξιών ιστοσελίδων επί Τραμπ, κατα τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του BLM, αλλά και τώρα. Σκοπός τους να δείξουν σε διάφορα επεισόδια ως θύτες τους αντιφασίστες και θύματα-αθώους “αγανακτισμένα” φασιστοειδή. Έτσι επανέλαβαν το βρώμικο ρόλο τους για ακόμα μία φορά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Cheong διέρρευσε βίντεο μιας γυναίκας από ένα σπα (Wi Spa) στην Κορεάτικη περιοχής τους Λος Άντζελες, που διαμαρτύρεται στους υπαλλήλους της επιχείρησης. Στις εικόνες ισχυρίζεται πως κάποια τρανς γυναίκα μπήκε στα γυναικεία αποδυτήρια κι έδειξε τα γεννητικά της όργανα σε γυναίκες και παιδιά. Το βίντεο διακόπτεται κάποια στιγμή όπου λέει πως θα την αντιμετωπίσει, αλλά όταν επανέρχεται είναι και πάλι στη ρεσεψιόν του σπα φωνάζοντας στους υπαλλήλους. Μετά την προώθηση του βίντεο από τους γνωστούς ακροδεξιούς του διαδικτύου, αλλά και την προβολη του στο Fox News, ομάδες φασιστών, θρησκόληπτων και QΑnon (συνωμοσιολόγοι που πέρσι πρωτοστάτησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο) προχώρησαν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Αντιφασίστες οργάνωσαν άμεσα αντισυγκέντρωση για να μπλοκάρουν τα φασιστοειδή. Η μέρα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, μπόλικους ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα αντιφασιστών απο τους ακροδεξιούς, καθώς και απειλές με όπλα.

Ένα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα εκείνη τη μέρα μεταξύ αντιφασιστών και αστυνομίας, κάνει την εμφάνισή του στο Twitter από τον Ngo. O Ngo παρουσιάζει ως το άτομο που τράβηξε το βίντεο, τον Tom Morales, έναν “εικονολήπτη” που ανήκει στην alt-right και συνδέεται με την ηγεσία των Proud Boys (φασιστική ομάδα που συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο και στηρίχθηκε από τον Τραμπ).

Δεξιά ο Morales με τον επικεφαλής των Proud Boys (αριστερά)

Επικρατεί σύγχυση με το πώς κατάφερε και βρέθηκε εκεί χωρίς να τον αντιληφθούν οι διαδηλωτές. Ο χρήστης του Twitter @Spice_y_Mas_161 συνδυάζοντας εικόνες από το βίντεο του Morales καθώς και άλλου εικονολήπτη, κατάφερε να τον εντοπίσει. Ο Morales είχε παρεισφρήσει στα μπλοκ των Antifa ντυμένος ως άτομο του Μπλακ Μπλοκ.

Ο Morales μεταμφιεσμένος σε άτομο του Μπλακ Μπλοκ

Ο @Spice_y_Mas_161 ενημέρωσε με tweet τους χρήστες του Twitter καθώς και άλλα εναλλακτικά ΜΜΕ για το τι έγινε, λέγοντας πως ο Morales έχει κρυφτεί στο bloc. Επίσης πρόσθεσε πολλές ακόμα πληροφορίες και φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως ο φασίστας βρισκόταν εκείνη τη μερα στο ΛΑ και συμμετείχε σε συγκρούσεις την προηγούμενη μέρα. Καταλήγει με την προειδοποίηση προς τους αντιφασίστες: “Προσέχετε τα νώτα σας εκεί έξω. Τους αρέσει να μεταμφιέζονται.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: