Άγρια καταστολή εναντίον διαδηλωτών – Καταγγελίες για δεκάδες νεκρούς στη Βολιβία

Υπάρχουν καταγγελίες πως οι νεκροί από την αρχή του πραξικοπήματος ξεπερνάνε τους 20. Ενώ ο λαός της Βολιβίας μετράει τα θύματά του και φωνάζει “Ανιές δολοφόνε”, για την αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρο…

Μπορεί ο Έβο Μοράλες να παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Βολιβίας, για να σταματήσει η αιματοχυσία, στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς η μεταβατική κυβέρνηση της αυτοανακηρυχθείσας προέδρου Ζανίν Ανιές δείχνει απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες τα δόντια της και το δημοκρατικό της στίγμα.

Οι δυνάμεις καταστολής που έμεναν απαθείς στις οργανωμένες επιθέσεις-πογκρόμ εναντίον στελεχών της κυβέρνησης του Μοράλες, τώρα επιτίθενται στους διαδηλωτές που αντιδρούν στο πραξικόπημα, ανοίγουν πυρ εναντίον του πλήθους. Ήδη υπάρχουν πέντε επιβεβαιωμένοι νεκροί εργάτες γης και δεκάδες τραυματίες στη Σακάμπα της Κοτσαμπάμπα, όπως ανακοίνωσε και η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από χρήση ωμής βίας με κανονικά πυρά -εκτός από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Teresa Zubieta (εκπροσώπου ενός οργανισμού διαμεσολάβησης της Λα Πας) στο Telesur, το τελευταίο 24ωρο είχαμε άλλους τέσσερις θανάτους στην πρωτεύουσα Λα Πας, από πυροβολισμούς αστυνομικών. “Σκοτώνουν τους αδερφούς μας, σα να ήταν ζώα” λέει χαρακτηριστικά, ενώ καταγγέλλει ότι απ’ τη στιγμή που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα υπάρχουν 23 θύματα.

Από την πλευρά του, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE αναφέρει τουλάχιστον 18 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες, από τις 20 Οκτωβρίου -ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητούν οι αντίπαλοι του Μοράλες.

Ο λαός της Βολιβίας οργισμένος φωνάζει ήδη το σύνθημα “Ανιές δολοφόνε”…

https://twitter.com/indio_nica/status/1195524661154635778?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1195524661154635778&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telesurenglish.net%2Fnews%2FBolivia-9-Corpses-in-24-hours-Prove-Dictatorships-Violence-20191116-0001.html

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: