“Αγκιτάτορας” ο 75χρονος που έσπρωξαν βίαια αστυνομικοί λέει ο δήμαρχος του Μπάφαλο

Την ίδια στιγμή, 57 αστυνομικοί της πόλης παραιτήθηκαν σε “ένδειξη συμπαράστασης”, ενώ ο πρόεδρος του πολιτειακού συνδικάτου αστυνομικών ισχυρίστηκε ότι το θύμα “γλίστρησε”.

“Λάδι” επιχειρεί να βγάλει ο δήμαρχος του Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τους αστυνομικούς που επιτέθηκαν με βία σε 75χρονο διαδηλωτή, σπρώχνοντας τον προς το έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.

Παρότι ο Μπάιρον Μπράουν αναγκάστηκε υπό το βάρος της κατακραυγής να θέσει σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς, που βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με την κατηγορία της σωματικής επίθεσης δεύτερου βαθμού, πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, έσπευσε να στοχοποιήσει το ίδιο το θύμα. Πιο συγκεκριμένα, επιχείρησε να παρουσιάσει τον ηλικιωμένο ως “αγκιτάτορα”, που υποκίνησε βίαια επεισόδια.

“Αυτό που πληροφορηθήκαμε είναι ότι αυτό το άτομο ήταν αγκιτάτορας. Προσπάθησε να υποδαυλίσει το πλήθος των ανθρώπων. Αυτά τα άτομα ήταν εκεί, μες στο σκοτάδι. Η ανησυχία μας είναι πως όταν σκοτεινιάζει, υπάρχει πιθανότητα βίας. Υπήρξαν βανδαλισμοί, μπήκαν φωτιές, γίναν λεηλασίες σε καταστήματα. Σύμφωνα με τα όσα μου αναφέρθηκαν, αυτό το άτομα ήταν βασικός υποκινητής που ξεσήκωσε τα άτομα που προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες”, ισχυρίστηκε ο δήμαρχος. Πρόσθεσε πως δεν βιάζεται να απολύσει τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, λέγοντας πως “είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως θα λάβουν δίκαιη δίκη”.

Στην πραγματικότητα, ο Μάρτιν Κουτζίνο, όπως είναι το όνομα του 75χρονου, όχι απλά δεν είναι ταραχοποιός, αλλά είναι εδώ και δεκαετίες ενεργός στο κίνημα ειρήνης και πυρηνικού αφοπλισμού στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, 57 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης του Μπάφαλο παραιτήθηκαν αφότου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοί τους, ενώ το συνδικάτο αστυνομικών της πολιτείας της Νέας Υόρκης PBA προχώρησε ακόμα περισσότερο, με τον πρόεδρό του Τζον Έβανς να ισχυρίζεται πως οι συνάδελφοί του “απλά έκαναν τη δουλειά τους” και πως το θύμα “γλίστρησε” κι έπεσε μόνο του. Όλα αυτά ενώ στο βίντεο είναι ξεκάθαρο όχι μόνο ότι έσπρωξαν τον Κουτζίνο, αλλά ότι κάποιος από αυτούς φώναξε “σπρώξ’τον”. Ο Έβανς πρόσθεσε επίσης πως το συνδικάτο θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα των αστυνομικών, λέγοντας “Τους στηρίζουμε 100%”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: