Αύξηση εγκλημάτων μίσους κατά 17% στις ΗΠΑ – Ρατσισμός, αντισημιτισμός και ομοφοβία τα κύρια κίνητρα

Οι Αφροαμερικανοί εξακολουθούν να αποτελούν τον κύριο στόχο ρατσιστικών επιθέσεων, ενώ ιδιαίτερα αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό αντισημιτικών εγκλημάτων.

Σημαντική αύξηση των εγκλημάτων μίσους στις ΗΠΑ μέσα στο 2017 καταγράφει στατιστική του FBI, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας την Τρίτη. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με το 2016, με τα καταγγελθέντα περιστατικά να ανέρχονται σε 7.175 έναντι 6.121 την προηγούμενη χρονιά.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως 3 στα 5 σχετικά εγκλήματα σχετίζονται με τη φυλετική ή εθνική καταγωγή του θύματος, ενώ ένα στα πέντε αφορά τη θρησκεία του. Τη μερίδα του λέοντος των θυμάτων συνιστούν Αφροαμερικανοί σε ποσοστό περί το 50% (παρότι αντιπροσωπεύουν μόλις το 13% του πληθυσμού των ΗΠΑ), και ακολουθούν λευκοί, λατίνοι και Ινδιάνοι.

Από τα εγκλήματα θρησκευτικού μίσους, τα περισσότερα διαπράχθηκαν εναντίον ατόμων εβραϊκού θρησκευμάτος, σε μια αλματώδη αύξηση κατά 37% σε σχέση με το 2016, ενώ ακολοθούν μουσουλμάνοι και με διαφορά πιστοί άλλων θρησκειών και δογμάτων.

Αυξημένα είναι και τα ποσοστά ομοφοβικών εγκλημάτων, με 3 περίπου επιθέσεις τη μέρα να καταγράφονται μέσα στο 2017. Οι περισσότερες επιθέσεις αφορούν γκέι άνδρες, κι ακολουθούν λεσβίες και διεμφυλικά άτομα.

Ο διεθυντής της Anti-Defamation League, που ασχολείται με τα κρούσματα αντισημιτισμού. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «διχαστικό κλίμα μίσους στις ΗΠΑ», καλώντας τους ταγούς σε κάθε τομέα να καταδικάσουν αποφασιστικά τον αντισημιτισμό, το φανατισμό και το μίσος όταν συμβαίνουν.

Πηγή: telesurtv.net

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: