Αφεντικά μαστιγώνουν εργαζόμενους στην Κίνα επειδή δεν έπιασαν τους στόχους πωλήσεων

Μαστίγωμα, πόση ούρων και κατανάλωση κατσαρίδων είναι μερικά μόνο από όσα περιλαμβάνει το τιμωρητικό ρεπερτόριο εταιρείας στην Κίνα για τους υπαλλήλους που δεν πιάνουν τους στόχους πωλήσεων.

Εικόνες φρίκης εικονίζει βίντεο που κυκλοφόρησε στην κινεζική ιστοσελίδα Weibo, και το οποίο φέρεται να απεικονίζει εργαζόμενους εταιρείας στο Ζουνουί της επαρχίας Γκουιζού, να μαστιγώνονται και να πίνουν ούρα επειδή δεν έπιασαν τους στόχους πωλήσεων.

Το βίντεο εμφανίστηκε την περασμένη βδομάδα, εικονίζοντας άνδρες να μαστιγώνονται από τα αφεντικά τους μπροστά σε συναδέλφους τους, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο εργαζόμενοι εικονίζονται να πίνουν ένα κίτρινο υγρό κρατώντας τη μύτη του. Σύμφωνα με την Beijing Youth Daily η εταιρεία χρησιμοποιεί και άλλες τιμωρίες για τη ανταπόκριση των υπαλλήλων στους στόχους, όπως το γονάτισμα, το ξύρισμα κεφαλιού και η κατανάλωση μουστάρδας.

Λέγεται επίσης πως με βάση γραπτό μήνυμα, οι μάνατζερ της επιχείρησης απείλησαν πως κάθε αποτυχία πωλήσεων θα σήμαινε την κατανάλωση τριών κατσαρίδων, ενώ υποχρεούνταν επίσης να πουλήσουν σερβιέτες και προφυλακτικά στο δρόμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Χονγκχουανγκάνγκ, δυο από τους μάνατζερ κρατήθηκαν για 10 μέρες κι ένας τρίτος για πέντε μέρες. Σύμφωνα με τον κινεζικό νόμο οι πρακτικές ταπείνωσης και σωματικής τιμωρίας θεωρητικά απαγορεύονται, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που εμφανίζονται βάναυσες τιμωρητικές πρακτικές σε κινεζικές επιχειρήσεις, όπως τον περασμένο μήνα που στην πόλη Γιανγκμέν 30 υπάλληλοι γυμναστηρίου υποχρεώθηκαν να παρελάσουν με τα εσώρουχά τους, ή το το 2016 όταν ένα αφεντικό τάισε σκουλήκια έναν υπάλληλό του ή ένας διευθυντής τράπεζας μαστίγωσε δημόσια τους «αποτυχημένους» εργαζόμενους.

Πληροφορίες από dailymail.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: