Ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Ισραήλ η Ν. Αφρική για το έγκλημα στη Γάζα

Η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής θεωρεί το Ισραήλ ως το “μόνο κράτος-απαρτχάιντ στον κόσμο” και ανακαλεί μέχρι νεωτέρας τον πρέσβη της στη χώρα, ως έμπρακτη κίνηση καταδίκης του συνεχιζόμενου γενοκτονικού εγκλήματος του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. 

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση-στρατηγική εταίρος του Ισραήλ συνιστά “αυτοσυγκράτηση” σε θύτες και θύματα, ευθυγραμμιζόμενη με τη σχετική -πάγια- ευρωενωσιακή γραμμή, η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής ανακαλεί μέχρι νεωτέρας τον πρέσβη της στη χώρα, ως έμπρακτη κίνηση καταδίκης του συνεχιζόμενου γενοκτονικού εγκλήματος του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

“Δεδομένης της αδιάκριτης και εξαιρετικά σοβαρής φύσης της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης, η Νοτιοαφρικανική κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρέσβη Σίσα Νγκομπάνε από τώρα μέχρι νεωτέρας” δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας προσθέτοντας: “Τα θύματα έπαιρναν μέρος σε μια ειρηνική διαδήλωση ενάντια στα προκλητικά εγκαίνια της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ”, καταδικάζοντας τη “βίαιη επίθεση που διεξάγεται από τις ένοπλες δυνάμες”, σημειώνοντας πως “η τελευταία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμες αναφορές για τραυματισμένους Παλαιστίνιους πολίτες, και αυθαίρετη καταστροφή περιουσιών”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι της Ν. Αφρικής, μιας χώρας που έχει υποφέρει όσο λίγα από το θεσμοποιημένο ρατσισμό που σήμερα μόνο κατ’ όνομα δεν εφαρμόζεται και στο Ισραήλ, καταδικάζουν χωρίς ίσες αποστάσεις και περιστροφές την ισραηλινή βία. Το 2017 ο εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΗΕ δήλωσε πως “δε θα ταξίδευε ποτέ στο Τελ Αβίβ”, αποκαλώντας το Ισραήλ το μόνο κράτος του κόσμου που μπορεί να χαρακτηριστεί κράτος-απαρτχάιντ. Λόγια σταράτα, που θα έπρεπε να μιμηθεί όλη η διεθνής κοινότητα, που προς το παρόν σε σημαντικό βαθμό είτε νίπτει τας χείρας της είτε στηρίζει λιγότερο ή περισσότερο συγκαλυμμένα την αιματοχυσία και μόνο η αντίδραση των λαών μπορεί να επιβάλει την αλλαγή αυτής της επαίσχυντης στάσης.

Στις 23 του Γενάρη 2018 ο εκπρόσωπος του νοτιοαφρικανικού καθεστώτος στον ΟΗΕ Κλίντον Σβέμμερ δηλώνει: «Το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που μπορεί να ονομαστεί κράτος-απαρτχάιντ. Εξακολουθούμε να ανησυχούμε βαθύτατα για την άρνηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού, χωρίς την οποία δεν μπορεί να ασκηθεί ή να απολαύσει κανένα ανθρώπινο δικαίωμα”.

Ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε τα χαρακτηριστικά που έδωσε στο Ισραήλ ο κ. Σβέμμερ. Ξέρει καλύτερα..

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: