92% των κατοίκων της Βενεζουέλας τάσσονται κατά στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά απόρριψης μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Σχεδιασμού της Βενεζουέλας.

Κόντρα στην εικόνα που προσπαθούν να περάσουν τα δυτικά ΜΜΕ, ο λαός της Βενεζουέλας στη συντριπτική του πλειοψηφία απορρίπτει οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά του ζητήματα. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Σχεδιασμού, που διεξήχθηε επί δύο χρόνια και την οποία παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Σχεδιασμού της Βενεζουέλας, Ρικάρντο Μενέντες, το 92% των ερωτηθέντων εκφράστηκε αρνητικά στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα. Επιπλέοντο 85,6% των κατοίκων της χώρας διαφωνεί με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από πλευράς ΗΠΑ, κυρώσεις που έχουν προκαλέσει βαρύτατο κόστος στη χώρα της Λ. Αμερικής. Σύμφωνα με το Μενέντες, τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν πόσο βαθιά είναι ριζωμένος ο αντιϊμπεριαλισμός στο λαό της Βενεζουέλας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Μενέντες υποστήριξε πως από το 2015 η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας προπαγανδίζει πως στη χώρα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιεί για να προωθήσει μια στρατιωτική επέμβαση. Επεσήμανε πως η Βενεζουέλα είναι θύμα ψυχολογικού πολέμου και πως μέσα σε τρία χρόνια, οι απώλειες από τις αμερικανικές κυρώσεις ανέρχονται σε 60 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: