“708 θύματα εργοδοτικής τρομοκρατίας το 2020” – Καταγγελία του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας για το μπαράζ εργατικών “ατυχημάτων”

Eίναι ο αιματηρός απολογισμός της εργοδοτικής ασυδοσίας, που δε μειώθηκε σε τίποτε στον ένα χρόνο της “προοδευτικής” διακυβέρνησης Σοσιαλιστών – Ποδέμος

Περίπου δυο νεκρούς την ώρα του μεροκάματου μέτρησε η Ισπανία μέσα στο 2020, την ώρα μάλιστα που σημαντικοί τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, παρέμειναν κλειστά για πολλούς μήνες στη διάρκεια του έτους. Το εργοδοτικό αυτό έγκλημα ανέδειξε με ανάρτησή του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, όπου σημειώνει:

708 θύματα εργοδοτικής τρομοκρατίας το έτος 2020. Ούτε η πανδημία, ούτε το λοκντάουν, ούτε οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στάθηκαν εμπόδιο να χάσουν τη ζωή τους 708 εργάτες σε ώρα εργασίας. Τα κέρδη τους αξίζουν περισσότερο από τις ζωές μας”.

Τα hashtag σημειώνουν πως “υπάρχουν ένοχοι” και “ή αυτοί ή εμείς”, ενώ στην αφισέτα σημειώνεται το σύνθημα “Για μια δουλειά που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή και που δε μας τη στερεί”.

https://twitter.com/_PCTE_/status/1360632817718296578

Όλα αυτά ένα χρόνο μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ και των Ποδέμος του Πάμπλο Ιγκλέσιας, όπου μεταξύ των άλλων συμμετέχει ως υπουργός Εργασίας στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας, που συμμετέχει στο σχήμα των Ποδέμος. Η κατάσταση των εργαζομένων, παρά τις “δεσμεύσεις” κυρίως από την πλευρά των Ποδέμος, για αύξηση του κατώτατου μισθού και πάγωμα ενοικίων, όχι απλά δεν έχει βελτιωθεί, αλλά αντιθέτως έχει επιδεινωθεί, με πρόσχημα μάλιστα την πανδημία. Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν ζεστό χρήμα, την ώρα που η ενίσχυση των εργαζομένων κυμαίνεται σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στην ΕΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: