“40% των κομμουνιστών ανταρτών είναι γκέι” ισχυρίστηκε ο πρόεδρος Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες

Ο αυταρχικός πρόεδρος πρόσθεσε πως οι αντάρτες “παρενόχλησαν” το γιο του στη διάρκεια παράδοσης αιχμαλώτων των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σε ένα εξωφρενικό παραλήρημα επιδόθηκε την περασμένη Κυριακή ο αυταρχικός πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε, υποστηρίζοντας σε ομιλία του πως “40% των μαχητών του NPA (στρατός των ανταρτών) είναι γκέι”. Το ομοφοβικό κρεσέντο δεν τελείωσε εκεί, αφού ο Ντουτέρτε ισχυρίστηκε πως ο γιος του “Μπάστε” έπεσε θύμα “παρενόχλησης” από αντάρτες στη διάρκεια παράδοσης κρατουμένων σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Μπαγιουκάν.

Ο γιος του προέδρου, μαζί με τον πρώην στενό συνεργάτη του Κρίστοφερ Μπονγκ Γκο πήγε στα δάση του χωριού Σαν Χουάν για να παραστεί στην τελετή παράδοσης δύο στρατιωτών και έξι αντρών της πολιτοφυλακής. Όταν ο πατέρας του τον ρώτησε πώς πήγε η τελετή, εκείνος του είπε πως οι κομμουνιστές αντάρτες τον φίλησαν στα μάγουλα: “Τέσσερις αντάρτες του NPA με πήγαν σε μια περιοχή γεμάτη κοκοφοίνικες. Όλοι με φίλησαν.” “Δηλαδή σε κακοποίησαν;”, ρώτησε ο Ντουτέρτε “Ναι, όλοι με φίλησαν”. Ο πατέρας του τότε αστειεύτηκε, λέγοντας πως τώρα ο Μπάστε ξέρει πως είναι καλύτερο να σε φιλάνε γκέι. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τους αντάρτες πως επίτηδες είχαν ζητήσει την παρουσία του γιου του στην τελετή παράδοσης για να του ριχτούν: “Αναρωτιόμουν γιατί θέλανε να παραδώσουν τους αιχμάλωτους στρατιώτες στο Μπάστε… Αποδείχτηκε πως αυτοί οι ανόητοι τον είχαν βάλει στο μάτι”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την απελευθέρωση των στρατιωτών, ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη μαρτυρία που να επιβεβαιώνει το περιστατικό.

O Χοσέ Μαρία Σίσον, γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Φιλιππίνων, που ζει ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ολλανδία, αρνήθηκε τις κατηγορίες και τις απέδωσε σε αστεϊσμούς του Ντουτέρτε: “Κάνοντας ένα αστείο, ο Ντουτέρτε προφανώς εφηύρε την ιστορία πως γκέι στο ΝΡΑ πήγαν το γιο του Μπάστε στο δάσος όπου τον φίλησαν, τον θώπευσαν και επιδόθηκαν σε άλλες ενέργειες που συνιστούν παρενόχληση”. Πρόσθεσε πως ο στρατός των ανταρτών ακολουθεί αυστηρό κώδικα πειθαρχίας σε ζητήματα παρενόχλησης, υπογραμμίζοντας πως να οι ισχυρισμοί ευσταθούν “θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα”, παραπέμποντας στις σχετικές αναφορές της διοίκησης του ΝΡΑ σχετικά με τη μεταχείριση του Μπάστε.
Ως “πιο απίστευτο κομμάτι του αστείου” ο Σίσον χαρακτήρισε τον ισχυρισμό πως 4 στους 10 αντάρτες είναι γκέι: “Πώς έκανε τέτοια έρευνα όταν τα στρατιωτικά και αστυνομικά τσιράκια του δεν μπορούν να εντοπίσουν τους χιλιάδες κόκκινους διοικητές και μαχητές σε πάνω από 110 αντάρτικα μέτωπα. Αυτοί οι ένοπλοι επαναστάτες αποκαλύπτουν  την τοποθεσία τους όταν ήδη επιτίθενται στα ένοπλα τσιράκια τους.” Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο πρόεδρος έδειξε για άλλη μια φορά τις μισογυνιστικές και ομοφοβικές απόψεις του, προσθέτοντας πως μεταξύ των ανταρτών γίνονται δεκτά και ΛΟΑΤΚΙ άτομα: “η θέση του ΚΚ Φιλιππίνων και του επαναστατικού κινήματος ήταν πάντα να μην υπάρχουν διακρίσεις εναντίον των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ στη στρατολόγηση ανταρτών από το ΝΡΑ”.
Με πληροφορίες από manilastandard.net
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: