2 χρόνια φυλακή σε μέλη της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για “προσβολή στον Ερντογάν”

“Δε θα παραδοθούμε στην τρομοκρατία των “προσβολών” απαντά το ΤΡΚ στη νέα αυτή προσπάθεια εκφοβισμού των Τούρκων κομμουνιστών.

Ένα χρόνο και 9 μήνες ποινή φυλάκισης επέβαλε το δικαστήριο σε δύο μέλη της ΚΕ του ΤΚΡ, τον Μεχμέτ Ινάμ και τον Μεχμέτ Κουζολουγίλ, με την κατηγορία της “προσβολής του προέδρου”.

Ο Ινάμε είχε ηγετικές θέσεις σε περιοχές της Νικομήδειας (Ιζμίτ) και της Κωνσταντινούπολης, πριν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκλογική εκστρατεία του ΤΚΡ στο Ντερσίμ, την πρώτη πόλη της Τουρκίας που εξέλεξε κομμουνιστή δήμαρχο πριν λίγες μέρες. Αν η καταδικαστική απόφαση δεν ανατραπεί από το ανώτατο δικαστήριο, το στέλεχος του ΤΚΡ μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ η ποινή που επιβλήθηκε στον Κουζουλουγίλ έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το νέο αυτό κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης Ερντογάν καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, που σε ανακοίνωση της ΚΕ σημειώνει:

Δε θα παραδοθούμε στην τρομοκρατία των “προσβολών”!

Συνεχίζουν να επιβάλλονται ποινές σε ηγετικά στελέχη κα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας με αιτιολόγηση πως πρόσβαλαν τον πρόεδρο.

Τελευταίο κρούσμα, η καταδίκη του Μεχμέτ Ινάμ, ηγετικού στελέχους του κόμματός μας, σε ένα χρόνο και εννιά μήνες φυλάκισης. Δε θα κάτσουμε να κοιτάμε άπραγοι, ενώ ο σύντροφός μας απειλείται με στέρηση της ελευθερίας του, καθώς έχει ξανακατηγορηθεί για τον ίδιο λόγο παλιότερα.

Το ΚΚ Τουρκίας είναι υποχρεωμένο να παλέψει κατά του κυβερνώντος ΑΚΡ και μια τέτοια πάλη δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να κρίνουμε τον ηγέτη αυτού του κόμματος, χωρίς να αποκαλύπτουμε τις αποφάσεις, συμπεριφορές και λόγους του. Το ΤΡΚ θα συνεχίσει να παλεύει όχι μόνο κατά του ΑΚΡ, αλλά και ενάντια σε όλους τους αντιπροσώπους αυτού του συστήματος εκμετάλλευσης.

Πολλά μέλη της ΚΕ, περιλαμβανομένου του γενικού γραμματέα, πολλά στελέχη σε επίπεδο πόλεων και επαρχιών, είτε έχουν διωχθεί είτε έχουν δικαστεί για “προσβολή του προέδρου” στη βάση ενός νόμου που ακυρώθηκε μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση. Ξέρουμε πως αυτός ο παραλογισμός δεν περιορίζεται στα μέλη του ΤΚΡ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία έχουν αντιμετωπίσει την ίδια πολιτική τρομοκρατία. Ωστόσο, το ΤΚΡ ξέρει ακριβώς πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του πολιτικά και νομικά ενάντια σε αυτό τον παραλογισμό και την αδικία. Καθώς η Τουρκία δε θα φοβόταν από την αυθαιρεσία της απόφασης του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, θα απελευθερωνόταν επίσης από τις κατηγορίες περί “προσβολής του προέδρου”.

Με πληροφορίες από sol.org.tr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: