Διαμαρτυρία στην Πολωνική πρεσβεία ενάντια στον αντικομμουνισμό

Η αστική τάξη τρομάζει και μόνο με την ιδέα του Κομμουνισμού. Τα αγάλματα και τα σύμβολά του, θυμίζουν την πάλη των τάξεων. Θυμίζουν την ιστορική στιγμή που το προλεταριάτο επαναστάτησε και επικράτησε ενάντια στους εκμεταλλευτές του.

Τον περασμένο μήνα μια συλλογικότητα που υπογράφει ως “ομάδα εργατών αντιφασιστών” έκανε κινητοποίηση-παρέμβαση έξω από την πολωνική πρεσβεία ενάντια στις απαγορεύσεις των κομμουνιστικών συμβόλων-κομμάτων, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλες εκδηλώσεις ωμού κι απροκάλυπτου αντικομμουνισμού των πολωνικών αρχών.

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν στο κείμενο της παρέμβασής τους -που μεταφράστηκε και σε άλλες γλώσσες.

Από τον Μάη του 2016, η Πολωνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά αντικομμουνιστικών απαγορεύσεων, παραχαράσσοντας την ιστορία, με σκοπό το θάψιμο της επαναστατικής ιστορικής συνείδησης του Πολωνικού προλεταριάτου. Έτσι, απαγορεύεται η χρήση ονομάτων, κομμάτων, επαναστατικών οργανώσεων. Μεταξύ άλλων η «Ταξιαρχία Dabrowski», που συμμετείχε στις Διεθνείς Ταξιαρχίες στον Ισπανικό εμφύλιο, η οργάνωση Επαναστατικό Εργατικό Προλεταριάτο, που ιδρύθηκε από τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, το Πολωνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ο Λαϊκός Στρατός (AL) και η Λαϊκή Φρουρά (GL) των αντιφασιστών παρτιζάνων. Φέτος η πολωνική κυβέρνηση, άξια απόγονος των αστικοτσιφλικάδων συνεργατών των ναζί, προχώρησε με μια τροπολογία, η οποία ορίζει την καταστροφή μνημείων και νεκροταφείων του Κόκκινου Στρατού, μέσα σε ένα έτος. Του τιμημένου αυτού στρατού, που απελευθέρωσε την ίδια την Πολωνία και ουσιαστικά όλη την Ευρώπη. Που απελευθέρωσε τους κρατούμενους στο Άουσβιτς σε πολωνικό έδαφος, και που στο ίδιο αυτό χώμα, κείτονται 600.000 Σοβιετικοί στρατιώτες.

Η αντικομμουνιστική αυτή υστερία, εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει η αστική τάξη διεθνώς, το να εξισώσει τα ναζιστικά-φασιστικά καθεστώτα -που η ίδια γέννησε και έθρεψε προς την διάσωσή της από το εργατικό κίνημα-  με τον κομμουνισμό. Η αστική τάξη τρομάζει και μόνο με την ιδέα του Κομμουνισμού. Τα αγάλματα και τα σύμβολά του, θυμίζουν την πάλη των τάξεων. Θυμίζουν την ιστορική στιγμή που το προλεταριάτο επαναστάτησε και επικράτησε ενάντια στους εκμεταλλευτές του.

Διαμαρτυρία στην Πολωνική πρεσβεία ενάντια στον αντικομμουνισμό

Και καταλήγουν:

Εμείς ως διεθνιστές αντιφασίστες εργάτες, δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε. Στεκόμαστε απέναντι στους αναθεωρητές-υπαλλήλους, από τους Μαρατζιδοκαλύβηδες έως τον Νόλτε, και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους  πολωνούς αντιφασίστες προλετάριους που μάχονται όλη αυτή τη κατάσταση σε σκοτεινούς καιρούς. Με την συμβολική μας αυτή παρέμβαση στην πολωνική πρεσβεία στην Αθήνα καλούμε το αντιφασιστικό κίνημα να παρέμβει όπου μπορεί και να δείξει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του  στα αντιδραστικά-αντιλαϊκά σχέδια των καπιταλιστών. Οι λαοί θα νικήσουν όπως τότε έτσι και τώρα!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: