“Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον λαό της Τουρκίας” – Φαντάροι αντιδρούν ενάντια στα εθνικιστικά συνθήματα στη μονάδα τους

“Πατριωτισμός δεν είναι να καλλιεργείς το μίσος ανάμεσα στους λαούς, βγάζοντας “λάδι” τις αστικές τάξεις.” – Φαντάροι από την Ι Μεραρχία Πεζικού στη Βέροια, αντιδρούν σε συνθήματα κατά της Τουρκίας και στην εξύμνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου…

Επιστολή φαντάρων από τη Βέροια, που δημοσιεύτηκε στο Alt.gr.

Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στην Ι Μεραρχία Πεζικού, στην Βέροια.

Μπορεί επισήμως απ’ το ΓΕΣ να απαγορεύονται ορισμένα συνθήματα εξαιτίας του εθνικιστικού τους περιεχομένου, και σωστά, όμως αυτό στην πράξη δεν ισχύει.

Αρκετά συχνά, γινόμαστε μάρτυρες διάφορων περιστατικών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ακούμε συνθήματα με αλυτρωτικό – εθνικιστικό περιεχόμενο, υμνείται από ορισμένους ο Παπαδόπουλος κι αυτό συμβαίνει υπό την ανοχή της διοίκησης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα εγκλήματα της χούντας των Συνταγματαρχών που ήταν ποτισμένη με βασανισμούς, εκτελέσεις και εξορίες. Γνωρίζουμε ότι με τη σωστή πρόσφατη απόφαση για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν ξεμπερδέψαμε με το φασισμό.

Η “δικαίωση” του ρατσισμού και του εθνικισμού που αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, ρίχνει νερό στον μύλο της ακροδεξιάς.

Πατριωτισμός δεν είναι να καλλιεργείς το μίσος ανάμεσα στους λαούς, βγάζοντας “λάδι” τις αστικές τάξεις. Δεν είναι να μην βγάζεις άχνα για την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τον λαό μας από την συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Πατριωτισμός πρώτα απ’ όλα σημαίνει υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού μας.

Κανείς φαντάρος να μην επιτρέψει να χύνεται το δηλητήριο του φασισμού και να καλλιεργείται το μίσος μεταξύ των λαών.

Είμαστε παιδιά εργατικών – λαϊκών οικογενειών και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον λαό της Τουρκίας και τους άλλους γειτονικούς λαούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: